Foto

Lepok: Znaky, ktoré signalizujú, že ste citlivý na lepok

lepok

videní: 863

Problémy s centrálnym nervovým systémom

Lepok zvyšuje zápal a priepustnosť čreva. V dôsledku toho môžu príznaky citlivosti na lepok zahŕňať problémy so sústredením, depresiu, úzkosť, nespavosť a únavu. Niektorí ľudia s neznášanlivosťou lepku pociťujú podráždenosť a pocity, že ľahko strácajú myšlienky a zle sa sústredia.

Podľa informácií získaných zo štúdie sú ľudia s neznášanlivosťou lepku náchylnejší na migrény ako ostatní ľudia. Príčiny bolestí hlavy môžu byť veľmi rôzne. Človek, ktorý je alergický, môže pociťovať bolesť hlavy 30 až 60 minút po jedle.

Problémy s pokožkou a nechtami

Keratóza vlasov a herpetiformná dermatitída sú 2 kožné ochorenia priamo súvisiace s intoleranciou na lepok. Medzi príznaky patrí svrbenie a vyrážky, ktoré sa môžu objaviť na rukách, trupe, tvári, zadku, lakťoch a vlasoch. Ďalším príznakom sú oslabené a lámavé nechty. Iné podráždenia kože, ako napríklad mimický ekzém, môžu signalizovať blokádu spôsobenú lepkom.

ADHD

Ďalšou poruchou, ktorá môže súvisieť s intoleranciou na lepok, je porucha pozornosti s hyperaktivitou. ADHD sa môže prejaviť u detí aj dospelých. Ľudia s touto poruchou majú krátku dobu pozornosti a problémy so sebaovládaním. Bezlepková diéta môže pomôcť zmierniť príznaky ADHD.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov