TOP 10

Fakty o divokej zveri, ktoré vám zlepšia deň a zahrejú pri srdiečku

fakty

videní: 321

Fakty o divokej zveri, ktoré vám zlepšia deň a zahrejú pri srdiečku: Na povrchu chápeme, že zvieratá, hmyz a morské živočíchy sú fyzicky úplne odlišné od nás. Keď sa však začnete bližšie zaoberať ich správaním a biológiou, objaví sa celý svet zaujímavých a nezvyčajných častí, o ktorých väčšina z nás nemala ani tušenia.

Niekto sa spýtal: “Aké sú fascinujúce fakty o voľne žijúcich živočíchoch, o ktorých väčšina ľudí nevie?” A ľudia sa podelili o svoje najlepšie príklady. Od pohybov hlavy sovy až po zvláštnosti stravovania plameniakov.

Fakty o divokej zveri, ktoré vám zlepšia deň a zahrejú pri srdiečku

Slony sú jedny z mála zvierat, ktoré oplakávajú svojich mŕtvych a majú rituály

Existujú hlásenia o slonoch, ktoré našli ľudí spiacich pod stromami a slony si mysleli, že sú mŕtvi. Ľudia sa zobudili so slonmi, ktoré ich jemne hladili chobotom, a v niektorých prípadoch sa ich snažili prikryť konármi a palicami ako “pohreb”.

Mnohí ľudia považujú supy za strašidelné, ale väčšinou sú neškodné a my ich naozaj potrebujeme

Supy sú skutočne dôležité pre ekosystémy, v ktorých žijú, ale mnohé druhy supov sú kriticky ohrozené v dôsledku ľudskej činnosti. Supy majú takú silnú žalúdočnú kyselinu, že dokážu zničiť veci ako botulizmus a slezinovú sieť, čím čistia životné prostredie, keď zjedia hnijúce mäso, ktoré tieto veci obsahuje.

Existujú dôkazy o súvislosti medzi drastickým poklesom populácie supov v Indii a nárastom populácie túlavých psov, pretože menej supov znamená, že psy majú viac potravy na vyhrabávanie.

Sovy kývajú hlavou hore a dole, aby si zlepšili hĺbkové vnímanie

Môžete si to vyskúšať aj vy. Zamerajte sa na nejaký objekt a kývajte hlavou. U nás to nefunguje, ale vyzeráte ako idiot.

Medvedíky majú tie najjemnejšie, zamatové, diabolské ručičky

Mláďatá medvedíkov pradú ako mačiatka. Sám som to vedel až minulú jar, keď istý rehabilitačný pracovník pre voľne žijúce zvieratá zverejnil výzvu na pomoc ľuďom. (Pomyslel som si, že som vychoval dosť novorodeneckých mačiatok, moje skúsenosti by mohli byť užitočné).

Slony majú špecifické varovné volanie, ktoré znamená “človek”

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov