TOP 10

Najpodivnejšie fakty, ktoré vám zaručene vyrazia dych

fakty

videní: 728

Lamy plašia kojoty

Farmári sú neustále v strehu a hľadajú veci, ktoré ohrozujú ich živobytie. Medzi ne patria aj kojoty, ktoré môžu zožrať sliepky, kozy alebo dokonca ovce. Teda ak sa v blízkosti nenachádza lama. Je prekvapujúce, že lamy odháňajú kojoty a sú agresívne vždy, keď nejakého uvidia. Preto sa niekedy používajú na ochranu hospodárskych zvierat, najmä oviec. Čakajú na akýkoľvek náznak nebezpečenstva, ako osobní strážcovia, ktorí strážia skupinu. Dobre, že majú dlhé krky!

Americký torpédoborec porazil japonskú ponorku so zemiakmi

Guľky, rakety, bomby – to sú veci, ktoré armáda používa vo vojne, však? No počas druhej svetovej vojny jedna americká námorná loď použila úplne iný druh munície: zemiaky. V bitke proti Japoncom neďaleko Šalamúnových ostrovov americký torpédoborec zachytil vynárajúcu sa japonskú ponorku, ale bol príliš blízko na to, aby mohol strieľať z delostrelectva. Namiesto toho Američania hádzali všetko, čo mali na palube, vrátane zemiakov. Japonská posádka bola taká zaskočená, že až keď sa pokúsila znovu ponoriť, uvedomila si, že ich poklop je stále otvorený. Voda zaplavila loď a rýchlo ju potopila. Je to možno jediná námorná bitka, ktorú vyhrali zemiaky.

Muža s obsedantno-kompulzívnou poruchou vyliečil výstrel z pištole

Áno, medzi ďalšie podivné fakty patrí aj tento: Lekári predpisujú rôzne druhy liečby, od liekov a fyzioterapie až po podporu duševného zdravia. Niečo, čo od lekára pravdepodobne neuslyšíte, je odporúčanie na guľku. Napodiv to však zabralo na vyliečenie muža, ktorý mal ťažký prípad obsedantno-kompulzívnej poruchy. Jeho stav mu znemožňoval pracovať, študovať alebo sa stýkať s ľuďmi. Privedený do zúfalstva sa rozhodol ukončiť svoj život a zastrelil sa puškou kalibru 22. To, čo sa stalo potom, možno označiť len za zázrak. Nielenže prežil, ale v jeho mozgu uviazli časti guľky, ktoré ho vyliečili z OCD (obsedantno-kompulzívnej poruchy).

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov