Foto

Znaky emocionálnej inteligencie, ktoré pomáhajú liečiť skryté rany

znaky

videní: 1.1K

Znaky emocionálnej inteligencie, ktoré pomáhajú liečiť skryté rany: Existuje niekoľko testov, ktoré vám pomôžu overiť vašu emocionálnu inteligenciu. Aby ste však pochopili, čo skutočne znamená, existujú niektoré základné vlastnosti a znaky, ktoré podľa psychológov a odborníkov musíte mať, aby ste zistili, či máte túto vlastnosť na vysokej úrovni.

Zhromaždili sme niekoľko znakov emocionálnej inteligencie, aby ste si ich mohli sami overiť a ďalej rásť nielen intelektuálne, ale aj emocionálne.

Znaky emocionálnej inteligencie, ktoré pomáhajú liečiť skryté rany

Dokážete prejaviť empatiu voči ostatným

Čím viac ste prepojený s vlastnými emóciami, tým lepšie dokážete nadviazať vzťah s ostatnými. Emocionálne inteligentní ľudia dokážu odhadnúť, aké odlišné a ťažké môžu byť situácie.

Podľa toho dokážu poskytnúť podporu namiesto toho, aby ignorovali pocity druhých. Medzi ďalšie znaky emocionálnej inteligencie patrí to, že vám záleží na tom, ako vaše konanie ovplyvňuje iných ľudí, a robíte všetko pre to, aby ste im nespôsobili bolesť.

Dávajte si pozor na jazyk

Neznamená to, že nepoužívajú zlé slová alebo nadávky. Emočne inteligentní ľudia sa naučia veľmi opatrne a inteligentne vyberať slová a reagovať.

Odborníci tvrdia, že tieto typy ľudí nikdy nepovedia: “Viem, ako sa cítiš.” Vždy sa však musia naučiť, ako sa cítiť. Vedia, že nikdy nemôžu skutočne na 100 % pochopiť, ako sa cíti iný človek. Namiesto toho neustále zdokonaľujú svoj slovník a štýl komunikácie, aby si boli istí, že ich správa bude prijatá tak, ako zamýšľajú.

Ste otvorený zmenám

Nebáť sa zmien je tiež znakom emocionálnej inteligencie. Takíto ľudia majú pevný zmysel pre seba, ktorý zostáva nemenný za rôznych okolností. Výzvy vnímajú ako nevyhnutnú súčasť života a ako príležitosť na rast.

Samozrejme, je normálne, že ľudia sa inštinktívne bránia zmenám, pretože náš mozog má tendenciu zachovávať rutinu, ale emocionálne inteligentní ľudia dokážu tieto inštinkty prekonať.

Môžete pozastaviť

Retrospektíva je pre emocionálne inteligentných ľudí jedným z najlepších životných postupov. Namiesto paniky, obáv, či stačia na novú prácu, alebo zmätku sa pozastavia.

Dať si čas na upokojenie a lepšiu analýzu situácie je múdra voľba, ktorá vám môže umožniť vyhnúť sa konfliktom. Po uplynutí času je ľahšie formulovať jasné rozhodnutia a názory.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov