Tipy a triky

Tieto tajomstvá o vás prezradí vaša reč tela

reč tela

videní: 1.1K

Stoj s rukami na bokoch

Možno si myslíte, že “póza Supermana” je neverbálna komunikácia, ktorá ukazuje vašu sebavedomú stránku, ale dajte si pozor, pretože Driver hovorí, že tento postoj môže často pôsobiť agresívne. Je to preto, že zaberáte viac priestoru a “hrozíte” špicatými lakťami, čím bránite ostatným, aby vás obišli. Navarro vysvetľuje: “Keď zaujmeme túto pózu, stávame sa veľmi teritoriálnymi. Dokonca aj keď si podopriete len jednu ruku na boku, môže to pôsobiť zastrašujúco, hovoria Peasovci. Uistite sa, že počas pracovného pohovoru nikdy neurobíte tieto chyby v reči tela.

Siahnite po podaní ruky

Zvyk podávať niekomu ruku siaha až do čias starých Rimanov. Najskôr sa ľudia držali za predlaktia, dnes sa už chytáme len za dlaň. Predtým, ako sa pustíte do uchopenia, je však potrebné zvážiť niekoľko dôležitých myšlienok. Podanie ruky je podľa Peasovcov prejavom dôvery a prijatia, takže to, že siahnete ako prvý, znamená, že veríte, že vás druhá osoba víta a že je rada, že sa s vami stretla. Imitovanie podania ruky niekomu, kto nemusí byť pri stretnutí s vami až tak vítaný, by mohlo vyústiť do negatívnych pocitov voči vám.

Časté sa usmievanie

Zvyk usmievať sa a smiať sa počas rozhovorov a interakcií s inými ľuďmi môže priniesť pozitívne výsledky. Keď sa usmievate na druhého človeka, môžete čoraz viac zlepšovať vzťahy. “Dôkazy presvedčivo ukazujú, že úsmev a smiech budujú imunitný systém, bránia telo pred chorobami a ochoreniami, liečia telo, predávajú nápady, lepšie učia, priťahujú viac priateľov a predlžujú život,” hovoria Peasovci.

Prepletanie prstov

Pri osobe opačného pohlavia ide o romantické gesto. Keď si prepletáte prsty vy sami, môže to byť znakom stresu alebo nepohody. Podľa Navarra je to ďalší sebaukľudňujúci pohyb, ktorý znamená nespokojnosť. “Keď nás niečo trápi, máme tendenciu stuhnúť prsty, prepliesť ich a… veľmi pomaly pohybovať rukami dopredu a dozadu,” hovorí vo videu.

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov