TOP 10

Znečistenie: Toto sú tie najviac znečistené miesta na Zemi

znečistenie

videní: 499

Znečistenie možno klasifikovať mnohými spôsobmi. Môže ísť o chemické, rádioaktívne alebo jednoducho o prítomnosť nesprávne zneškodnených odpadov. Hoci niektoré miesta, ako napríklad Mexiko City, majú veľmi zjavný problém so silným smogom, nenechajte sa zmiasť.

Oveľa pokojnejšie vyzerajúce jazero Karačaj v Rusku by vás kvôli silnému rádioaktívnemu znečisteniu usmrtilo do hodiny, keď by ste sedeli na jeho brehu. Či už je teda znečistenie viditeľné alebo nie, spozornite, pretože toto je 25 najviac znečistených miest na Zemi.

Znečistenie: Toto sú tie najviac znečistené miesta na Zemi

Rieka Jamuna, India

Vedci odhadujú, že do tejto rieky, ktorá je najväčším prítokom Gangy, sa vyhadzuje približne 60 % odpadu z Dillí. To však nič nemení na skutočnosti, že takmer všetci obyvatelia mesta sa na ňu spoliehajú aj pri zásobovaní vodou a kúpaní.

Tianying, Čína

V tomto meste, ktoré predstavuje viac ako polovicu čínskej produkcie olova, sa vyskytujú jedny z najhorších prípadov otravy olovom na svete.

Sumqayit, Azerbajdžan

V dôsledku zastaraných predpisov sa približne 40 priemyselným komplexom v regióne podarilo vytvoriť silne toxické prostredie, ktoré viedlo k mnohým zdravotným komplikáciám obyvateľov.

Vapi, India

V meste Vapi, ktoré sa nachádza na konci rozsiahleho radu priemyselných komplexov tiahnucich sa stovky kilometrov proti prúdu rieky, je obsah ortuti v zásobách vody 96-krát vyšší, než sa považuje za bezpečné.

Dzeržinsk, Rusko

Guinnessova kniha rekordov ho označila za chemicky najznečistenejšie mesto na svete a v posledných rokoch tu úmrtnosť prevyšuje pôrodnosť o viac ako 260 %. Má tiež jednu z najnižších priemerných dĺžok života na svete, približne 45 rokov.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov