TOP 10

Šokujúce tajomstvá o spoločnosti Apple, o ktorých ste nevedeli

apple

videní: 718

Apple je spoločnosť, ktorá je pre niektorých skôr ako životný štýl. A to je super. Nikoho neodsudzujeme za to, že slobodne míňa svoje ťažko zarobené peniaze na akékoľvek technické kúsky. Ale podobne ako mnohé veľké globálne spoločnosti, aj táto má niektoré praktiky, ktoré by v prípade, že by sa o nich viac vedelo alebo hovorilo, mohli poškodiť ich starostlivo budovaný imidž.

Apple nie je v žiadnom prípade horší ako akákoľvek iná technologická spoločnosť, ktorú si môžete vybrať, pokiaľ ide o väčšinu týchto vecí, ale ľudia sa rozhodli, že ich budú považovať za nejako lepšie ako, viete, tých ostatných.

Šokujúce tajomstvá o spoločnosti Apple, o ktorých ste nevedeli

 

Mnohí ľudia – dokonca aj verní fanúšikovia spoločnosti Apple – sa domnievajú, že vyrábajú produkty, ktoré sú navrhnuté tak, aby sa opotrebovali alebo ich bolo potrebné vymeniť v čase, keď sa vydá novšia verzia tohto produktu. Nazýva sa to plánované zastarávanie alebo zabudované zastarávanie. V podstate ide o to, že spoločnosť vyrobí výrobok a namiesto toho, aby ho vyrobila tak, aby vydržal čo najdlhšie, vyrobí ho tak, aby vydržal… dostatočne dlho. Podľa toho, ako si určia, že to bude dosť dlho. A ak to Apple robí vedome, nie je zďaleka jedinou spoločnosťou, ktorá to robí.

Toto nie je tajomstvo spoločnosti Apple. Nie je to ani technologické tajomstvo. Je to len mierne klamlivý marketing a základná technická pravda, ktorú by mal každý vedieť: “Cloud” je len počítač (počítače) niekoho iného. To je všetko. To je vaša magická záloha. Je to server, niekde na ňom je kópia vašich údajov, ktorú môžete získať, ak sa s vaším zariadením stane niečo nekalé. To je všetko. Ak chcete, môžete si zriadiť vlastnú zálohu mimo servera a zaplatiť niekomu inému za údržbu servera. Robí to veľa šprtov.

Predajne Apple neumiestňujú na svoje produkty bezpečnostné zariadenia. Ale sledujú vás ako jastrab. Je to veľmi odvážne a svedčí to o veľkej dôvere v ich zamestnancov.

V istom okamihu existoval prototyp iPhonu s 8 stranami. Ale žiadne zariadenie v tvare D20? Chabé. Nie však pyramída. To už tu bolo.

Ak viete, ako sa opýtať, môžete (možno) získať výmenu položky zadarmo. V podstate sa to dá rozdeliť takto: ak ide o známu vadu, povedzte, že ste si začali všímať známu vadu, a požiadajte o výmenu. Úplne ignorujte skutočnosť, že váš telefón má úplne rozbitý displej alebo vám spadol do bazéna. Toto sa vám môže skutočne podariť.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov