Foto

Strach z gigantických objektov: Fotografie, ktoré vyvolávajú megalofóbiu

strach

videní: 912

Megalofóbia je niečo, čo môže úplne zatriasť dušou a srdcom tých, ktorí ju zažívajú. Ide o skutočný a intenzívny strach z veľkých predmetov, ktorý dokáže vzbudiť v človeku obrovské emócie, a to nie vždy príjemné.

Tí, ktorí sa s týmto ochorením potýkajú, sa môžu cítiť ohromení a prestrašení v prítomnosti vysokých mrakodrapov, monumentálnych sôch, obrovských hôr či lodí, a dokonca aj niektorých veľkých zvierat, akými sú napríklad slony alebo veľryby.

Stretnutie s týmito impozantnými objektmi pre nich môže byť skutočnou nočnou morou, ktorá vyvoláva rôzne fyzické prejavy, ako sú potenie, búšenie srdca, nevoľnosť alebo závraty. Takéto reakcie sú natoľko prehnané, že ovplyvňujú bežné fungovanie týchto jedincov v každodennom živote a môžu ich obmedzovať v rôznych situáciách, kde sa stretávajú s veľkými objektmi.

Pre komplexnejší a názornejší zoznam však navštívme subreddit s názvom “Megalophobia”. Vznikol ešte v roku 2014 a v súčasnosti má 764 000 členov, ktorí neustále zdieľajú fotografie vecí, ktoré sú podľa nich príliš masívne na to, aby im boli príjemné. Aj keď ste si nikdy nemysleli, že trpíte týmto stavom, na týchto obrázkoch je na čo pozerať.

POZRIME SA NA FOTKY, KTORÉ VYVOLÁVAJÚ STRACH Z GIGANTICKÝCH OBJEKTOV

 

“Železný obor z tohto konceptu islandského pylónu pôsobí strašidelne”

“Absolútne nádherná socha, ale kto ju preboha vytvoril?”

Most, neďaleko mesta Da Nang, Vietnam

Ulička ľadovcov, Newfoundland

Astronaut Bruce Mccandless II sa vznáša nepripútaný mimo bezpečného priestoru raketoplánu

1 2 3 4 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov