Foto

Väznica: Fotografie odhaľujú pohľad do väznice, kde môže byť zadržiavaných až 40-tisíc väzňov!

väznica

videní: 507

Zadržaní nemajú matrace, pretože dozorcovia sa obávajú, že by im poskytli možnosť ukryť nebezpečné predmety

Mnohé ľudskoprávne organizácie však kritizovali kruté podmienky, ktorým sú väzni v CECOT vystavení, vrátane nadmerného používania sily a mučenia zo strany úradov.

V správe uverejnenej v roku 2022 organizácia Human Rights Watch odsúdila, že od zriadenia výnimočného stavu dochádza k “svojvoľnému zadržiavaniu, násilným zmiznutiam, mučeniu a inému zlému zaobchádzaniu so zadržanými a k výraznému porušovaniu riadneho procesu”.

“Okrem toho okolnosti mnohých úmrtí vo väzbe počas výnimočného stavu naznačujú zodpovednosť štátu za tieto úmrtia,” uvádza sa v 94-stranovej správe.

Podobne Amnesty International varuje, že v Salvádore dochádza k “postupnému nahrádzaniu násilia gangov štátnym násilím”.

V správe uverejnenej v decembri organizácia obviňuje vládu z prijatia “politiky systematického mučenia všetkých osôb zadržaných v rámci výnimočného stavu, pretože sú podozrivé z členstva v gangu”. Tvrdí tiež, že “prevládajúca beztrestnosť” salvádorských orgánov uľahčuje “opakované porušovanie”.

Bukele dosiahol vo februári drvivé víťazstvo, keď bol opätovne zvolený s 83 % hlasov

https://x.com/nayibbukele/status/1800678011022291266

V roku, keď bola väznica postavená, napísal Bukele na svoje konto X “odkaz gangom”:

“Máme v držbe 16 000 ‘chlapcov’. Okrem 1 000 zatknutých v týchto dňoch. Skonfiškovali sme im všetko, dokonca aj karimatky na spanie. Dali sme im jedlo na prídel a teraz už nevidia slnko. PRESTAŇTE TERAZ ZABÍJAŤ, lebo za to zaplatia aj oni.”

Vo februári 2024 bol prezident, ktorý sám seba označil za “najúžasnejšieho diktátora na svete” a “kráľa filozofov”, opätovne zvolený na druhé funkčné obdobie s 83 % hlasov. Jeho víťazstvo vo voľbách sa vo veľkej miere pripisovalo jeho boju proti kriminalite v krajine.

Zdroj: boredpanda / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov