TOP 10

Najinteligentnejší ľudia s najvyšším IQ na svete

iq

videní: 1.4K

Johann Wolfgang von Goethe: IQ 210-225

Keď sa americký elektrochemický inžinier Libb Thims rozhodol nájsť osobu s najvyšším IQ v histórii, urobil tak pomocou metodiky, ktorá predpovedá skóre osoby na základe toho, koľko toho dosiahla v každom desaťročí svojho života. Azda najpozoruhodnejšie je, že mu to umožnilo zaradiť do rebríčka aj ľudí, ktorí žili pred vytvorením IQ testov alebo jednoducho nikdy žiadny test nerobili.

Na základe svojich výpočtov Thims určil, že najvyššie IQ všetkých čias mal nemecký renesančný človek Johann Wolfgang von Goethe, ktorého odhadované skóre sa pohybovalo od 210 do 225. Hoci sa Goethe zvyčajne považuje za filozofa, nebol fanúšikom nálepkovania – najmä preto, že jeho práca zahŕňala niekoľko disciplín vrátane metafyziky, biológie a teórie farieb.

Kim Ung-Yong: IQ 210

Kim Ung-Yong, stavebný inžinier z Južnej Kórey, bol označený za “neúspešného génia” a zároveň za osobu s najvyšším IQ všetkých čias: údajne dosiahol hodnotu 210. Ung-Yong sa narodil v roku 1962, vo veku 4 rokov dokázal vyriešiť náročné matematické úlohy a v piatich rokoch hovoril štyrmi jazykmi, uviedol pre denník Korea Herald.

Podľa niektorých správ odcestoval do Spojených štátov vo veku 8 rokov, aby študoval fyziku na Coloradskej univerzite, a krátko nato začal pracovať pre NASA.

William Shakespeare: IQ 210

Williama Shakespeara netreba predstavovať, ale aj tak ho predstavíme. Už viete, že to bol anglický básnik, dramatik a herec, ktorý sa narodil v 16. storočí. Možno však neviete, že jeho IQ sa odhaduje na 210.

Počas svojho života napísal 38 divadelných hier, 154 sonetov, dve rozprávkové básne a množstvo ďalších básní – niektoré z nich obsahujú každodenné frázy, ktoré sa používajú dodnes.

Zdroj: rd / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov