TOP 10

Najinteligentnejší ľudia s najvyšším IQ na svete

iq

videní: 1.3K

Najinteligentnejší ľudia s najvyšším IQ na svete: Zdá sa, že inteligenciu je ťažké zmerať, a pravdou je, že to tak aj je. To nám však nebráni v tom, aby nás fascinovali inteligenčné testy, ktoré sa snažia priradiť číselnú hodnotu tomu, ako sme inteligentní – a samozrejme, aby sme sa snažili zistiť, kto má najvyššie IQ na svete.

Hoci neexistuje štandardný test inteligenčného kvocientu, bodové hodnotenie býva pri všetkých metódach podobné, pričom 100 sa považuje za “priemerné” IQ a 140 a viac za geniálne. Hoci je k dispozícii množstvo testov IQ (a v priebehu rokov sa objavilo a zaniklo mnoho ich revízií), v súčasnosti sa najčastejšie používa len niekoľko testov.

Najinteligentnejší ľudia s najvyšším IQ na svete

YoungHoon Kim: IQ 276

V apríli 2024 Giga Society, skupina ľudí s inteligenčným kvocientom nad 190, vyhlásila, že YoungHoon Kim z Južnej Kórey má najvyššie IQ na svete, a to 276 bodov. Podľa spoločnosti, ktorej je Kim členom, pôsobí ako odborný poradca pre inteligenciu vo Svetovej rade pre mentálne športy, na Majstrovstvách sveta v pamätaní, Majstrovstvách sveta v rýchločítaní a Majstrovstvách sveta v tvorbe myšlienkových máp.

Kim, ktorý mal perfektné výsledky v rôznych experimentálnych testoch inteligencie vysokého rozsahu, je tiež prezidentom a výkonným riaditeľom v United Sigma Intelligence Association (USIA).

Marnen Laibow-Koser: IQ 268

Keď bol zázračný hudobník Marnen Laibow-Koser ako dieťa testovaný, údajne dosiahol predpokladané IQ 268. Hudbu začal študovať, hrať a skladať približne vo veku 3 rokov a nikdy sa neohliadol späť. Laibow-Koser študoval kompozíciu ako vysokoškolák na Cleveland Institute of Music a Purchase College a v decembri 2014 získal magisterský titul v odbore súčasná improvizácia na New England Conservatory.

Teraz je skladateľom, výkonným hudobníkom, webovým vývojárom, kopistom a rytcom hudby a podľa vlastných slov “post-hippie maniakom umenia”, ktorý žije v Randolphu v štáte Massachusetts.

Ainan Cawley: IQ 263

Bývalé zázračné dieťa Ainan Celeste Cawley, ktorý sa narodil singapurskej matke a írskemu otcovi a teraz má 24 rokov, vyrastal na očiach verejnosti. Okrem toho, že jeho IQ je údajne 263, je považovaný za “omnibusové” zázračné dieťa, čo je osoba s talentom vo viacerých oblastiach. Keď mal 8 rokov, jeho otec ho v britskom televíznom dokumente opísal ako “vedca, matematika, počítačového programátora, klaviristu samouka a skladateľa, autora filmovej hudby, filmového scenáristu, režiséra a strihača”.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov