Tipy a triky

Časti tela, ktoré si celý život čistíte nesprávne

časti tela

videní: 485

Časti tela, ktoré si celý život čistíte nesprávne: Len v pupku žije asi 2 368 druhov baktérií, pravdepodobne viac, a napriek tomu sa jeho hygiena často zanedbáva. Používanie vatového tampónu na čistenie ušného mazu je v skutočnosti nebezpečné a zbytočné. Ako sa ukázalo, po celý čas sme si čistili časti tela nesprávnym spôsobom a narobili sme viac škody ako úžitku.

Práve pre našich čitateľov sme našli metódy na čistenie častí tela správnym spôsobom. Na záver nájdete bonusový spôsob bezpečného čistenia, ak máte na tele piercing.

Časti tela, ktoré si celý život čistíte nesprávne

Pupok

Väčšina z nás čistotu pupka väčšinou ignoruje alebo ho čistí nesprávnym spôsobom. Pupok sa má čistiť raz týždenne a špecifickým spôsobom. Namočte vatový tampón do trochu alkoholu a použite ho na čistenie vnútra. Opakujte, kým tampón nevyjde čistý. Následne použite čerstvý tampón, aby ste sa zbavili alkoholu. Vyhnite sa používaniu telového mlieka.

Uši

Je to samozrejmé, ale používanie nechtov alebo iných špicatých predmetov na čistenie ušného mazu je absolútne nevhodné. Namiesto toho naneste niekoľko kvapiek detského oleja alebo glycerínu na zmäkčenie vosku. Po 1 – 2 dňoch jemne vlejte teplú vodu pomocou kvapkadla alebo gumovej striekačky. Otočte hlavu na druhú stranu, aby voda vytiekla. Utrite ju uterákom a podľa potreby postup opakujte. Na čistenie vonkajšej časti ucha môžete použiť aj tampón.

Jazyk

Podľa odborníkov je oškrabávanie jazyka najúčinnejším spôsobom jeho čistenia. Jazyk je potrebné čistiť rovnako často ako zuby. Škrabku priložte na zadnú časť jazyka a pomaly ju miernym tlakom posúvajte dopredu. Ak máte pocit, že sa dávite, zabráňte tomu tak, že upravíte umiestnenie škrabky na jazyk tak často, ako je potrebné.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov