TOP 10

Vesmír: Teórie o vesmíre, ktoré vám v noci nedajú spať

vesmír

videní: 1.1K

Temné hviezdy

Tam, kde máte temnú energiu, máte pravdepodobne aj temné hviezdy.

Hviezda zvyčajne vzniká jadrovou fúziou. Pri temných hviezdach sa teoreticky predpokladá, že vznikajú tým, že temná hmota ničí samu seba. Chlapče, nenazývajú ju „temnou“ len tak pre nič za nič, však? Na to budem určite myslieť, keď sa dnes večer uložím k spánku.

Temná tekutina

Tento zoznam vám prináša veľa temnoty! Temná tekutina je samozrejme spojená s temnou energiou a temnou hmotou. Aký je medzi nimi rozdiel? Nuž, jedna veci rozbíja a druhá ich spája.

Čo sa týka temnej tekutiny, s touto myšlienkou prišiel astrofyzik Jamie Farnes. V podstate hovorí o tom, že temná energia a temná hmota sa spájajú v akomsi vesmírnom bazéne.

Farnesova teória je kontroverzná, ale mohla by práve ona vysvetliť niekoľko vecí. Keďže temná energia údajne zaberá sedemdesiatdva percent nášho vesmíru a temná hmota dvadsaťtri percent, dáva zmysel, že takáto dominantná sila má v sebe viac, než sa na prvý pohľad zdá.

Pozor, na prvý pohľad to vôbec nie je vidieť, pretože tieto veci sú neviditeľné. Mal by som zdôrazniť, že nie som astrofyzik.

Plazmová kozmológia

Všetko sa to začalo Veľkým treskom. Alebo nie? Teória plazmovej kozmológie ponúka iný pohľad.

Namiesto kolosálneho výbuchu, pri ktorom všetko vyletelo von a vytvorilo vesmír, táto teória tvrdí, že vesmír je nekonečný. Keďže sa rozprestiera nekonečne v každom smere, na začiatku nemohol byť veľký tresk. Plazmová kozmológia, ktorej pôvodcom je elektrotechnický inžinier Hannes Alfven, znížila význam gravitácie a zamerala sa na plazmu ako hnaciu silu.

Vesmírne vedomie

Ľudské bytosti sú veľmi živé, ale platí to aj pre náš vesmír? Považujeme ho za celú kopu mŕtveho priestoru, v ktorom sa možno nachádzajú iné inteligentné formy života. Chýba nám však nejaký trik? Má vesmír v skutočnosti vlastné vedomie a vedomie? Zrejme existuje len jeden spôsob, ako to zistiť.

Vesmírne vedomie je váš kľúč k dverám obrovského vesmírneho mozgu. V pozadí všetkého okolo nás je živá energia, čo znie veľmi podobne ako Hviezdne vojny, však? Nachádza sa vo vašom podvedomí, ktoré, podobne ako iné teórie vesmíru, existuje ako nekonečná krajina, kde môžete formovať svoju budúcu cestu. Vesmírne vedomie súvisí s „vesmírnou mysľou“, ktorej počiatky siahajú k starovekému filozofovi Anaxagorovi.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov