TOP 10

Tieto veci je potrebné čo najskôr vyhodiť!

veci

videní: 1.3K

Osviežovače vzduchu

Možno ste fanúšikom vône vášho domu alebo auta, ale osviežovače vzduchu môžu obsahovať závažné toxíny nazývané ftaláty – a mnohé ich ani neuvádzajú ako účinnú zložku. Podľa Rady na ochranu prírodných zdrojov môžu tieto toxíny ľahko ovplyvniť hormóny a reprodukčné zdravie, najmä u detí. Medzi vedľajšie účinky u mužov patrí nižšia hladina testosterónu, znížený počet spermií a nižšia kvalita spermií.

Neznačkové nabíjačky telefónov

Možno vás láka kúpiť si lacný model na letisku, ale štúdie ukazujú, že to môže predstavovať nebezpečenstvo pre váš drahý smartfón. Ken Shirriff z portálu How-To Geek vzal tucet nabíjačiek a podrobil ich testu. Zistil, že väčšina neznačkových nabíjačiek poskytuje nekonzistentný výkon, čo vedie k poškodeniu batérie. Ak chcete ušetriť peniaze, v Shirriffových testoch si dobre viedli dobre zavedené značky nabíjačiek tretích strán, ako sú Belkin a Monoprice.

 

Plastové nádoby

Tupperware, Gladware, Snapware – každý má svoju zbierku plastových nádob. Sú skvelé na skladovanie zvyškov jedla, ale štúdie ukazujú, že môžu obsahovať vysoké množstvo bisfenolu A (BPA), toxínu, ktorý sa často nachádza v plastoch. Aj v nízkych dávkach môže mať významný vplyv na hormonálnu rovnováhu a mozog. Dbajte na to, aby ste nikdy nepoužívali plastové nádoby v mikrovlnnej rúre, pokiaľ nie sú označené ako bezpečné pre mikrovlnnú rúru. Skúste namiesto nich používať sklenené nádoby.

Dúfame, že tieto veci čo najskôr vyhodíte!

Zdroj: rd / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov