TOP 10

Tieto veci je potrebné čo najskôr vyhodiť!

veci

videní: 1.3K

Drôtené vešiaky

Príliš dlhé skladovanie oblečenia na krehkom kovovom vešiaku môže poškodiť vaše obľúbené kúsky. Maeve Richmond, odborníčka na organizáciu domácnosti a zakladateľka spoločnosti Maeve’s Method, pre Well and Good hovorí: „Drôtené vešiaky sú skutočne príliš tenké. Nielenže môžu spôsobiť nepríjemné natiahnutie oblečenia, ale časom sa ohnú, čo spôsobí nevzhľadné chumáče v našich skriniach a naše oblečenie bude visieť v smiešnych uhloch.”

Staré špongie na riad

Štúdia publikovaná v časopise Scientific Advances odhalila, že najviac baktérií vo vašej domácnosti je v kuchynskej hubke. Ich porézna povaha a schopnosť absorbovať tekutiny z nich robí ideálny životný priestor. Aj keď dodržiavate správnu hygienu – hubku pravidelne mydlíte a oplachujete – nebude to stačiť. Odborníci odporúčajú vymieňať kuchynskú hubku každý týždeň.

Zašlé korenie

Väčšina ľudí sa rozhodla veriť, že korenie môže vydržať večne – nie je to tak. Správa FDA uvádza, že bežné dovážané koreniny sú kontaminované salmonelou dvakrát častejšie ako všetky ostatné dovážané potraviny vrátane koriandra, oregana, bazalky, sezamových semienok a čierneho korenia. Ak sa chcete vyhnúť neočakávanej otrave jedlom, nezabudnite pravidelne čistiť špajzu.

Lacné šperky

Tieto výhodné ponuky sú príliš dobré na to, aby boli pravdivé: Nezisková organizácia s názvom The Ecology Center vykonala testy na 99 šperkoch, ktoré boli zakúpené v 14 rôznych diskontných predajniach z celej krajiny, ako napríklad Target, Claire’s, Forever 21 a Walmart.

Zistili, že viac ako polovica šperkov – všetky stáli menej ako desať dolárov – mala vysoké hladiny toxických chemikálií; 27 šperkov obsahovalo olovo, ktoré prekračovalo bezpečný limit (300 ppm) pre detské výrobky.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov