TOP 10

Svetové rekordy, ktoré by ste sa nemali pokúšať prekonať

svetové rekordy

videní: 750

Muž a červíky

Podľa Marka Hogga má jednoducho veľmi rád chuť červov. Mark, známy ako „Worm Man“, má od detstva jedinečnú vášeň pre entomofágiu, teda konzumáciu hmyzu.

V roku 1998 sa mu splnil sen o zápise do Guinnessovej knihy rekordov, keď za 30 sekúnd zhltol 62 nočných červov. Jeho vláda ako šampióna však trvala krátko.

V roku 2003 26-ročný muž z Indie stanovil novú, oveľa vyššiu latku, keď za 20 sekúnd skonzumoval neuveriteľných 200 dážďoviek.

Najšpinavší muž na svete

Nie, nie je to Mike Rowe z programu Špinavá práca – napriek jeho najlepším pokusom.

Skutočný šampión v špine žije v útulnej jaskyni v Iráne a nekúpal sa už, no, povedzme, veľmi, veľmi dlho (myslím pred Beatles, pred pristátím na Mesiaci, pred tým, ako mal každý so svojím psom na dvore vírivku).

Životný štýl Amou Hajiho je stelesnením výrazného odklonu od spoločenských noriem. Haji sa od 60. rokov 20. storočia zdržiava kúpania a jeho život sa točí okolo stravy, v ktorej sa príležitostne objavuje dikobraz a netradičné používanie zvieracieho trusu v jeho fajke ako tabaku.

Hadžiho titul je síce neoficiálny, ale prekonáva predchádzajúci rekord, ktorý držal Kailash Singh z Indie, ktorý bol špinavý 38 rokov.

Najvyšší skok z útesu

Zabudnite na skákanie z lietadla a zdolávanie ľadových hôr. Skutočný adrenalín v týchto dňoch prináša… potápanie z útesu?

Áno, a švajčiarsky superman Laso Shaller túto hru nanovo definoval. Od roku 2015 vládne ako najvyšší letec na svete, ktorý sa spúšťa ako ľudský meteorit z neuveriteľných 58,8 metra – to je ako pád z 20-poschodovej budovy!

Pri zoskoku z tejto výšky dopadne do vody rýchlosťou neuveriteľných 120 km/h, čo nie je nič iné ako vzbudzujúce rešpekt a naozaj, naozaj znepokojujúce.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov