TOP 10

Svetové rekordy, ktoré by ste sa nemali pokúšať prekonať

svetové rekordy

videní: 749

Najviac zjedených kravských mozgov

Možno ste na tento bod čakali, ja som sa ho bál!

Takeru Kobajaši, najlepší (alebo možno najpochybnejší) japonský kulinársky šampión, získal v roku 2002 korunu za najviac zjedených kravských mozgov – zjedol 57 kravských mozgov za 15 minút. Päťdesiatsedem. Mozgov.

Som za prijatie kultúrnych rozdielov a rozšírenie chuťových buniek, ale „menej je viac“ mi tu určite napadá. Ale Kobajaši, vo svete jedla láskavo prezývaný „Tsunami“, je držiteľom 8 rekordov v jedení, od 106 tacos za 10 minút po 14 Twinkies za 60 sekúnd a dokonca dvoch samostatných bitiek o hot-dog. Tento muž si jedlo očividne vychutnáva.

Najviac úprav tela

Gabriela Peralta a Victor Hugo Peralta sú držiteľmi titulu „Najviac úprav tela“ v Guinnessovej knihe rekordov, keď sa podelili o úctyhodných 98 úprav! Nie je to nejaká obyčajná situácia.

Ich modifikácie sa pohybujú od klasických (viaceré piercingy v ušiach, niekto?) až po tie jedinečné (tetovanie očných viečok, niekto?). K tomuto rekordu ich priviedla spoločná vášeň pre umenie tela, ktorá dokazuje, že vyjadriť sa pomocou ihiel a skalpelov môže byť skutočným zbližovacím zážitkom (samozrejme, párom, ktoré si pozrú toto video, odporúčame menej invazívne zbližovacie aktivity).

Najdlhší čas bez spánku

Ľudská snaha o vytrvalosť priniesla rôzne pozoruhodné výkony, od zadržania dychu pod vodou až po zjedenie hory palaciniek.

Ale jeden rekord, ktorý už v Guinnessovej knihe rekordov nenájdete, je najdlhší čas strávený v bdelom stave. Prečo? Pretože, ako sa ukázalo, posúvanie hraníc spánkovej deprivácie nie je len výkonnostný kúsok – je to vážne nebezpečné. Pri dlhodobom nespánku môže dôjsť k halucináciám, poškodeniu orgánov a dokonca k smrti.

V roku 1986 Robert McDonald vytvoril rekord, keď vydržal spať neuveriteľných 453 hodín a 40 minút (to je takmer 19 dní!).

Hoci bol jeho výkon nepochybne pôsobivý, Guinnessova kniha rekordov túto kategóriu v roku 1997 oficiálne zrušila.

Najviac očuchaných nôh

Myslíte si, že vaša práca nestojí za nič? Zamyslite sa znova.

Madeline Albrechtová pracovala 15 rokov v laboratóriách Hill Top Labs v Cincinnati, kde sa odvážne vydala na voňavé hranice testovacích priestorov Dr. Scholla.

Po tisícoch nôh (presnejšie 5 600) a nespočetných spotených podpazuší je nespochybniteľnou kráľovnou voňavého výskumu.

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov