TOP 10

Svetové rekordy, ktoré by ste sa nemali pokúšať prekonať

svetové rekordy

videní: 731

Svetové rekordy, ktoré by ste sa nemali pokúšať prekonať: Držali ste niekedy rekord? Napríklad v žonglovaní s najviac želé fazuľkami so zaviazanými očami na jednokolke? Nie? Ja tiež nie.

Ale po nahliadnutí do Guinnessovej knihy „všetkého divného“ sme objavili úspechy, ktoré nie sú ani tak „wow“, ako skôr „ČO SI MYSLELI?!“

Od jedenia kravských mozgov až po čuchanie k nohám – dnes sme pre vás vybrali tie najodpornejšie, najsmradľavejšie a najbolestivejšie rekordy. Takže si zoberte ochranný oblek a podpísané zrieknutie sa zodpovednosti, pretože sa po hlave ponoríme do svetových rekordov, ktoré by ste sa rozhodne nemali pokúšať prekonať… ak vás nebaví bolesť a pochybné životné rozhodnutia.

Svetové rekordy, ktoré by ste sa nemali pokúšať prekonať

Najrýchlejší beh na 100 metrov (na všetkých štyroch)

Ospravedlňujem sa za smiech, ale prečo, prečo by sa niekto pokúšal o svetový rekord v behu na štyroch?

Collin McClure vytvoril rekord v najrýchlejšom behu na 100 metrov na štyroch, keď vzdialenosť prekonal za neuveriteľných 15,66 sekundy! Čo vlastne nie je vôbec zlé, ak vezmeme do úvahy, že najrýchlejší beh na 100 m na dvoch nohách na svete má hodnotu 9,58 sekundy – rekord, ktorý samozrejme patrí Usainovi Boltovi.

Collin sa neuspokojil len s tým, že sa stal kráľom štvornohého šprintu, ale získal aj korunu za najrýchlejší beh na 50 metrov… pričom bežal dozadu, stále na štyroch!

Prežiť najviac zásahov bleskom

Zabudnite na vyhýbanie sa loptičkám na baseballovom zápase; Roy C. Sullivan je držiteľom Guinnessovho rekordu v počte úderov blesku – sedem!

Roy sa narodil v roku 1912 vo Virgínii a celé dni trávil objavovaním národného parku Shenandoah. Jeho dobrodružstvá s matkou prírodou však neboli vždy slnečné a dúhové.

Het bol prvýkrát zasiahnutý v roku 1942 počas hliadkovania v parku. Neodradilo ho to a pokračoval v obchôdzke parku, len aby ho zasiahol znova… a znova… a znova. Človek by si myslel, že predtým, ako vyrazí von, sa pozrie na predpoveď počasia, ale nie, po siedmich zásahoch mal Roy stále pulz a príbeh, ktorý by mohol rozprávať.

Jazda na bicykli vzad s husľami

Christian Adam zo Švajčiarska nie je priemerný cyklista. Je držiteľom rekordu v prekonaní najväčšej vzdialenosti, akú kedy prešiel na bicykli pozadu a zároveň hral na husle: neuveriteľných 60,45 kilometrov!

Presne tak, vážení, 5 hodín a 8 sekúnd šliapania do pedálov v protismere a počúvania klasických melódií. Podľa mňa je to oveľa ťažšie ako bežať po štyroch.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov