videní: 1.1K
4. Jablká
Toto ovocie vydrží čerstvé a šťavnaté pokojne aj celý mesiac, ak je uložené v chladnom prostredí a chránené proti vlhkosti. Odporúča sa, aby si jablká neumýval skôr, ako ich budeš jesť, pretože by sa mohli znehodnotiť.
5. Prírodné arašidové maslo
Neotvorené prírodné arašidové maslo môžeme skladovať pri izbovej teplote (aj keď v chladničke vydrží dlhšie čerstvé). Po otvorení však odborníci trvajú na tom , že by si ho mal uchovávať iba v chladničke.
6. Citrusové ovocie
Pomaranče, mandarínky, grapefruity a ďalšie citrusové plody môžeme skladovať až 2-3 týždne v chladničke a len asi 10 dní pri izbovej teplote. Ovocie netreba dávať do nádoby alebo do igelitového vrecka – je lepšie, keď vzduch okolo neho cirkuluje.
7. Hummus
Nezáleží na tom, či si kupuješ pasterizovaný hummus v obchode alebo si nejaký vyrobíš doma – nie je bezpečné ho udržiavať pri izbovej teplote. Neotvorený pasterizovaný výrobok môžeš po otvorení uchovávať v chladničke asi 3 mesiace a 1 týždeň – ak je hummus tradičný bez konzervačných látok, je bezpečné zjesť ho v priebehu jedného týždňa.