TOP 10

Veci, ktoré „každý vie,“ no pritom sú nepravdivé

veci

videní: 946

Delfíny sú naši priatelia

Dostali sme sa do finálovej trojky a je nám ľúto, že vám to musíme oznámiť. Ale delfíny, ktoré často považujeme za našich priateľských strážcov oceánov, sú krutí zabijaci.

Nedávne vedecké objavy poukázali na niektoré z ich najznepokojujúcejších správaní. Zistilo sa napríklad, že mučia mláďatá sviňúch a dokonca ubližujú aj svojmu vlastnému druhu.

Odborníci sú bezradní a niektorí naznačili, že za týmto konaním môže byť možný sexuálny motív. Mohlo by to tiež naznačovať rastúcu inteligenciu delfínov, pretože (akokoľvek je to znepokojujúce) len málo zvierat má zo zabíjania potešenie, čo je vlastnosť, ktorú zdieľajú možno len ľudia.

Pútnici a pôvodní obyvatelia Ameriky oslávili Deň vďakyvzdania v mieri

Väčšina toho, čo nás v detstve učili o Dni vďakyvzdania, je pravdepodobne nesprávna, ale to preto, že pravda by nás mohla od Dňa vďakyvzdania navždy odradiť.

Deň vďakyvzdania bol oveľa viac než len oslava úrody medzi indiánmi z kmeňa Wampanoag a kolonistami. Do Nového sveta prišli ďalší osadníci, ktorí so sebou priniesli mor, ktorý zabil viac ako päťdesiat percent pôvodnej populácie. Výsledkom bol spor o pôdu a napäté vzťahy medzi oboma kultúrami.

Mäkká voda je zdravšia ako tvrdá

Spočiatku môže byť niekto zmätený, pokiaľ ide o existenciu tvrdej a mäkkej vody. Voda je predsa voda, nie?

Ukázalo sa, že medzi nimi je jasný rozdiel. Tvrdá voda je vo všeobecnosti bežná, obyčajná voda bez sodíka a so všetkými prirodzenými minerálmi, zatiaľ čo mäkká voda je voda, ktorá má všetky minerály odstránené a obsahuje sodík.

Odborníci sa zhodujú, že tvrdá voda je zdravšou voľbou, pretože tvrdá voda prináša výhody, ako je lepšia činnosť srdca, regulácia hladiny cukru v krvi, lepšie trávenie a dokonca aj prevencia rakoviny.

Ako sa ukazuje, tvrdé výsledky sú lepšie ako mäkké spracované sľuby. Dúfame, že sme vás poučili, a že tieto veci už viete!

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov