TOP 10

Najšialenejšie ingrediencie v našich potravinách

ingrediencie

videní: 854

 

Karmín

Ako to, že tvoj cupcake má takú krásnu červenú farbu? Možno to zaujíma aj teba tak ti to vysvetlíme. Výrobcovia zoberú obrovské množstvo hmyzu a ten varia v čpavku. Túto zmes potom filtrujú a do zvyšku pridajú kamenec. Hotový výrobok sa nazýva karmín.

Lanolin

Takisto sa nazýva aj ako tuk z ovčej vlny. Táto látka je zozbieraná zo sekrétov nachádzajúcich sa na vlne domácich oviec a bežne sa používa ako látka, ktorá drží celú žuvačku pokope.

Oxid kremičitý

Aj oxid kremičitý občas nájdeme v jedlách, ktoré konzumujeme. Kto mal chémiu tak vie, že táto látka sa nazýva aj pieskom, pretože sa pridáva do rôznych stavebných materiálov a taktiež sa z oxidu kremičitého vyrába sklo.

Cysteín

Táto látka bola získaná hydrolýzou ľudských vlasov. V poslednej dobe však zhruba 80% pochádza z kačacieho peria. Taktiež sa vyskytuje v našich potravinách.

Dusičnan draselný

Túto látku nenájdeš iba v mäse, ktoré tak s obľubou konzumuješ. Je tiež jednou z hlavných zložiek strelného prachu a používa sa taktiež v raketovom priemysle a na výrobu ohňostrojov.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov