Tipy a triky

Psychologické triky pre tých, ktorým chýba sebadôvera

psychologické triky

videní: 2.7K

Premýšľajte o ideálnom „ja“

„Čo by v tejto situácii urobilo sebavedomé ‚ja‘?“ Toto je skvelá otázka, ktorú by ste si mali z času na čas položiť. Najmä vtedy, keď sa chystáte urobiť niečo, čo si vyžaduje sebadôveru.

Nemusíte ísť von a začať sa rozprávať s najpríťažlivejším mužom na ulici. Začnite v malom: usmejte sa na neznámeho človeka. Pošlite svoj životopis. A netrápte sa následkami. Byť pripravený prevziať riziko aj zodpovednosť je to, čo musí vedieť každý sebavedomý človek.

Rozprávajte sa s cudzími ľuďmi

Choďte na podujatie, kde nikoho nepoznáte, a skúste sa zahrať na sebavedomého človeka. Nemusíte byť hneď hviezdou – to je ťažké, keď ste obklopení cudzími ľuďmi. Neskôr sa však budete cítiť sebavedomejšie.

Okrem toho sa pokúste začať konverzáciu s cudzími ľuďmi v každodennom živote. Buďte priateľskí s pokladníkmi alebo sa rozprávajte s čašníkom v kaviarni. Pamätajte, že to nemusí fungovať u každého. Ak sa pri rozhovore s niekým cítite naozaj nepríjemne, mali by ste experiment prerušiť.

Ponúknite svoju pomoc

Ľudia sa radi cítia dôležití a cenní. Je nesmierne upokojujúce vedieť, že vám niekto kryje chrbát. Každý by mal mať niekoho, na koho sa môže spoľahnúť, ale len málo ľudí skutočne požiada o pomoc alebo ju ponúkne.

Ponúkanie pomoci druhým vám dáva pocit dôležitosti a užitočnosti a pomôže vám necítiť sa neisto alebo osamelo.

Neplytvajte časom na sociálnych sieťach

Nepozerajte si fotografie ľudí, ktorých poznáte, a neporovnávajte ich so sebou. Tento zvyk môže vážne poškodiť vaše sebavedomie. Sociálne médiá sú miestom, kde ľudia súťažia v tom, kto je úspešný. Ľudia zverejňujú len krásne fotografie z úžasných miest. A je len veľmi málo ľudí, ktorí si robia selfie doma, keď majú na sebe bežné oblečenie a robia bežné domáce práce.

Skontrolujte svoje sociálne médiá: odhláste sa od používateľov, ktorí neustále zverejňujú svoje fotografie, a doprajte si od tejto webovej stránky alebo aplikácie oddych.

Dúfame, že vám tieto psychologické triky pomôžu!

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov