Tipy a triky

Psychologické triky pre tých, ktorým chýba sebadôvera

psychologické triky

videní: 2.7K

Psychologické triky pre tých, ktorým chýba sebadôvera: Ako často si myslíte, že by ste získali prácu svojich snov a mali lepší život, keby ste boli sebavedomejší? Nie každý sa so sebadôverou narodí, ale môžete si ju vypestovať.

Myslíme si, že sebadôvera je veľmi dôležitá vlastnosť, a preto môžu byť tieto psychologické triky veľmi užitočné.

Psychologické triky pre tých, ktorým chýba sebadôvera

Naučte sa prijímať komplimenty

Každý reaguje na komplimenty inak. Niektorí ľudia sa hanbia a dokonca upozorňujú na svoje nedostatky. To je nesprávny spôsob reakcie na komplimenty a svedčí to o tom, že človek nie je sebavedomý. Okrem toho to môže vyznieť tak, že si v prvom rade nevážite názor osoby, ktorá vám kompliment vyslovila.

Najlepší spôsob, ako reagovať na kompliment, je úprimne sa usmiať a povedať: „Ďakujem.“ Nepredpokladajte, že sa vám osoba snaží lichotiť, len sa pokúste uveriť, že niektoré vaše vlastnosti sa môžu iným ľuďom naozaj zdať príťažlivé.

Nesnažte sa byť dokonalý

Povedzme, že máte veľmi nabitý rozvrh: 20 telefonátov, 10 stretnutí, čítanie a odpovedanie na e-maily a ani jedna neefektívna minúta pre seba. Namiesto spokojnosti však vždy pociťujete sklamanie, pretože výsledky nie sú dostatočne dobré, však?

Keď si stanovíte ciele, ktoré nemôžete dosiahnuť, smerujete k úzkosti, nie k úspechu. Úspešní ľudia tiež robia chyby a ľutujú niektoré zo svojich rozhodnutí. Vo všetkých týchto situáciách však vidia ponaučenie a dokážu sa z nich poučiť.

Naučte sa udržiavať očný kontakt počas rozhovoru

Náladu a emócie človeka zistíte, keď sa mu pozriete do očí. Deti sa pozerajú do očí svojich rodičov, aby pochopili ich emócie už od 9 mesiacov. A klamári zvyčajne odvracajú pohľad, aby skryli skutočnosť, že klamú.

Keď sa niekto vyhýba očnému kontaktu, znamená to, že nie je sebavedomý. Udržiavanie očného kontaktu s ľuďmi vám teda pomôže získať si ich dôveru a presvedčiť ich, že ste úprimní.

Držte chrbát rovno a zmeňte spôsob chôdze

Rovný chrbát, otvorené gestá a sebavedomá chôdza – to všetko sú znaky sebavedomého človeka.

Preto majte zdvihnutú hlavu, rovný chrbát a namiesto pohľadu nadol sa pozerajte nahor. Ľudia okolo vás si to všimnú a čoskoro uvidíte, že sa cítite inak. Výskum ukazuje, že reč tela sebavedomého človeka znižuje úroveň stresu.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov