Tipy a triky

Reč tela: Okamžite sa zbavte týchto príšerných návykov

reč tela

videní: 4.3K

Prevracanie očí

Prevracanie očí je zjavným prejavom neúcty. Môže to byť relatívne neškodný akt neverbálnej komunikácie s niektorým z vašich priateľov, ktorým dávate najavo, že sa nudíte alebo ste otrávený. Ak však ide o niečo, čo povedal váš kolega, šéf alebo úplne cudzí človek, na čo reagujete, váš výraz tváre sa im môže zdať nepríjemný a urážlivý.

Zabudnutie na úsmev

Na úsmev často zabúdame, najmä vo formálnych situáciách. Je to však skvelý spôsob, ako prejaviť dôveru a otvorenosť. A môže tiež spôsobiť, že ostatní ľudia vám úsmev opätujú a budú sa cítiť pozitívnejšie a otvorenejšie. Neusmievajte sa však falošne, pretože potom riskujete, že vás budú považovať za neúprimného a nedôveryhodného.

Prílišný pokoj

Prílišný pokoj a nehybnosť môžu vyvolať dojem, že nemáte záujem rozprávať sa s druhou osobou a počúvať, čo vám chce povedať. Vaša strnulosť môže tiež vyvolať pocit nepohody. Snažte sa prejaviť skutočné nadšenie pomocou výrazu tváre a pokúste sa odrážať gestá druhej osoby bez toho, aby to bolo príliš nápadné. To vám môže pomôcť urobiť pozitívnejší dojem.

Všimli ste si u seba alebo u niekoho iného niektorý z týchto návykov v reči tela? Aký dojem vo vás zvyčajne zanechávajú ľudia, ktorí sa takto správajú?

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov