Tipy a triky

Reč tela: Okamžite sa zbavte týchto príšerných návykov

reč tela

videní: 3.8K

Trenie krku

Masírovaním krku sa možno zbavujete stresu. Alebo to robíte len preto, aby ste uvoľnili napätie v tejto oblasti, aj keď vás nič netrápi. V každom prípade si uvedomte, čo robíte rukami, a snažte sa tomu čo najviac vyhýbať. V opačnom prípade to môže odhaliť vašu úzkosť a nepohodu pred ostatnými ľuďmi.

Obhrýzanie nechtov

Ďalším zlozvykom, ktorý ostatným ľuďom ukazuje, že ste nervózni, je obhrýzanie nechtov. Môže vám to pomôcť zmierniť stres, ale zároveň to prezradí, ako sa cítite. Okrem toho to môže rozptyľovať pozornosť osoby, s ktorou hovoríte, a môže sa jej to dokonca zdať odpudzujúce. A nakoniec, poškodí to stav vašich nechtov. A keďže ľudia vás posudzujú podľa vzhľadu, mohli by ste zanechať zlý dojem.

Nedostatočný alebo príliš častý očný kontakt

Vyhýbanie sa očnému kontaktu môže ukázať, že vám chýba sebadôvera alebo že sa vám niekto nepáči, a dokonca môžete pôsobiť nedôveryhodne. Na druhej strane, intenzívne pozeranie priamo do očí druhej osoby môže pôsobiť agresívne a vyvolať v nej nepríjemný pocit. Namiesto toho sa snažte o sériu dlhých pohľadov.

Pôsobenie rozptýlene

Aj keď byť v skutočnosti roztržitý, keď niekto hovorí, je neslušné, niekedy si to ani neuvedomujete. Alebo aj keď dávate pozor, pozeráte do prázdna a ostatní si môžu myslieť, že nepočúvate.

Snažte sa ukázať, že aktívne počúvate, tým, že sa pozriete na osobu, ktorá vám niečo hovorí, alebo urobíte niečo, aby ste jej dali jasne najavo, že ju rešpektujete a že ste sa zapojili do rozhovoru.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov