Foto

Miesta, ktoré by ste chceli navštíviť, ale nemôžete

miesta

videní: 563

Zakázaná oblasť Woomera, Austrália

Toto miesto nemusí byť pre každého. Nie sú tu starobylé artefakty ani mocní ľudia, ktorí by pili, len veľa výbuchov. Je to najväčší pozemný testovací polygón na Zemi, takže dôvod, prečo je väčšinou zakázaný, by mal byť zrejmý.

Pripiať, Ukrajina

Pre všetkých, ktorí chcú stráviť čo najstrašidelnejšiu dovolenku, je opustené mesto po černobyľskej katastrofe lákavou voľbou. Kombinuje historickú sovietsku architektúru s postapokalyptickým porastom. Bohužiaľ, zostáva do istej miery rádioaktívne, takže sa tu nemôžete zdržať dlho.

Hoci je technicky možné vstúpiť do uzavretej zóny, môžete tak urobiť len na špeciálnych prehliadkach s ozbrojenou ochrankou.

Mariánska priekopa, Tichý oceán

Na rozdiel od zvyšku zoznamu, do tejto oblasti nie je vstup zakázaný. Je len veľmi zložité sa k nej dostať. Je to najhlbšie miesto v oceáne a na jeho dno sa doteraz dostali len štyria ľudia. Ak by ste náhodou získali prístup k ponorke Jamesa Camerona, mohli by ste si osobne pozrieť čudné ryby bez šupín a obrovské améby. Zabezpečím sa a poviem, že sa vám to nepodarí, takže sa to do zoznamu počíta.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov