Foto

Miesta, ktoré by ste chceli navštíviť, ale nemôžete

miesta

videní: 565

Špicberské globálne úložisko semien, Nórsko

Pre prípad, že by Zem niekedy postihla nejaká apokalypsa v hollywoodskom štýle, toto miesto by malo schopnosť vrátiť ju späť, aspoň tú zelenú časť. Večný mráz a hrubá hornina zaručujú, že 4,5 milióna druhov semien plodín by zostalo zmrazených aj v prípade, že by trezor stratil energiu. Dúfajme, že vo svete po Armagedone sa nám podarí prekonať všetok ten sneh.

Bohemian Grove, Kalifornia

V Bohémskom klube sa každoročne v júli koná stretnutie bohatých a vplyvných mužov, aby unikli obyčajným ľuďom a boli medzi prírodou. Správy od tých, ktorí prenikli na stretnutia medzi sekvojami, hovoria, že pozostávajú prevažne z pitia a rozhovorov, avšak je potvrdené, že sa na nich koná druidský rituál.

Členovia tvrdia, že je to jednoducho myslené ako „hudobná dráma oslavujúca prírodu a leto“. Budúcim prezidentom a bohatým generálnym riaditeľom sa hovorí, aby zanechali biznis, ale toto pravidlo sa údajne porušilo, keď sa na stretnutí v háji v roku 1942 organizoval projekt Manhattan.

Pinegap, Austrália

Podobne ako RAF Menwith Hill, aj táto satelitná sledovacia stanica uprostred Austrálie je centrálnym bodom pre operácie špionážnych satelitov. Stredisko riadia spojené sily americkej a austrálskej vlády a zabezpečuje včasné odhaľovanie rakiet pre Ameriku a jej spojencov.

Kaplnka Archy zmluvy, Etiópia

Kostol Panny Márie Sionskej, ktorý sa nachádza na severe Etiópie, tvrdí, že sa v ňom nachádza slávna Archa zmluvy. Ak ste už dávno nepozerali Indiana Jonesa, ide o štvormetrovú schránku, v ktorej sú uložené Mojžišove dosky s desiatimi prikázaniami.

Cirkev tvrdí, že archu získala pred 3 000 rokmi, keď ju syn kráľa Šalamúna priniesol z domu svojho otca v Izraeli na panstvo svojej matky, kráľovnej zo Sáby. Do miestnosti, v ktorej je archa uložená, nesmie vstúpiť nikto okrem jediného mnícha, ktorý ju nikdy nesmie opustiť.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov