TOP 10

Tragické úmrtia súvisiace so športom, ktoré šokovali svet

tragické úmrtia

videní: 1.0K

Raymond Chapman

Chapman zomrel niekoľko hodín po tom, ako ho v roku 1920 zasiahla do hlavy loptička, ktorú hodil nadhadzovač Yankees Carl Mays. Stal sa prvým a doposiaľ jediným hráčom MLB, ktorý zomrel na následky zranenia, ku ktorému došlo počas zápasu najvyššej ligy, a jeho smrť sa v 50. rokoch 20. storočia hojne využívala ako najvýznamnejší príklad toho, prečo musia hráči baseballu nosiť prilby, keď sú na pálke.

Katastrofa na štadióne Heysel

Finále Európskeho pohára 1985 medzi Juventusom (Taliansko) a Liverpoolom (Anglicko) sa konalo na štadióne Heysel v Bruseli. Katastrofa na štadióne Heysel, ku ktorej došlo 29. mája 1985, viedla k úmrtiu tridsiatich deviatich fanúšikov (prevažne talianskych), šesťsto zraneným a k všeobecnému zákazu účasti anglických klubov v európskych súťažiach na päť rokov.

To, čo sa začalo ako pokojné a radostné športové podujatie, sa skončilo ako vojnová zóna medzi tvrdými fanúšikmi dvoch tímov, čo je dodnes najtragickejším momentom v histórii európskeho futbalu.

Katastrofa v Le Mans v roku 1955

Katastrofa v Le Mans v roku 1955 je najsmrteľnejšou a najtragickejšou nehodou v histórii motoristického športu. Štyridsaťdeväťročný jazdec Pierre Levegh bol účastníkom nehody, pri ktorej veľké úlomky trosiek pretekárskeho vozidla vleteli do davu a zabili osemdesiattri divákov a Levegha. Ďalších približne 120 ľudí bolo zranených. Podľa strašidelných správ kapota auta odťala hlavu tesne zakliesneným divákom ako čepeľ gilotíny.

Šokovali vás tieto tragické úmrtia? Pretože nás určite šokovali!

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov