TOP 10

Tragické úmrtia súvisiace so športom, ktoré šokovali svet

tragické úmrtia

videní: 1.1K

Pat Tillman

Futbalová hviezda a americký vojnový hrdina Pat Tillman odmietol multimiliónovú zmluvu na hranie a namiesto toho sa rozhodol slúžiť svojej krajine. V roku 2002 vstúpil do americkej armády. Žiaľ, jeho kariéra a život sa prerušili, keď v roku 2004 zahynul v boji.

Hoci presné okolnosti jeho smrti sú stále otázne, jeho odkaz nie a Tillman je považovaný za jedného z najodvážnejších amerických športovcov, ktorý sa pre lásku k vlasti odvrátil od pohodlného a luxusného života.

Mníchovská letecká katastrofa

Mníchovská letecká katastrofa je nepochybne jednou z najhorších športových tragédií v britskej histórii a jednou z najhorších v európskom futbale. Let č. 609 spoločnosti British European Airways sa 6. februára 1958 zrútil pri treťom pokuse o vzlet z rozbahnenej dráhy na letisku Mníchov-Riem v západnom Nemecku, čo si vyžiadalo smrť dvadsiatich zo štyridsiatich štyroch cestujúcich na palube.

Zranených, z ktorých niektorí boli v bezvedomí, previezli do najbližšej nemocnice, kde zomreli ďalší traja, takže celkovo zomrelo dvadsaťtri ľudí, z ktorých drvivá väčšina boli hráči Manchestru United.

Mníchovský masaker

Mníchovský masaker zostane navždy zapísaný ako najtemnejší moment v histórii olympijských hier. Počas letných olympijských hier v Mníchove v roku 1972 palestínska skupina s názvom Čierny september zajala jedenásť izraelských športovcov ako rukojemníkov a nakoniec ich spolu s nemeckým policajtom zavraždila.

Nemeckí policajti zabili aj piatich z ôsmich členov Čierneho septembra. Najvýznamnejšie športové podujatie na svete, ktoré oslavuje spojenie všetkých ľudí a národov na celom svete, sa tak zmenilo na smrteľnú tragickú udalosť, ktorá sa, dúfajme, už nikdy nezopakuje.

Futbalové nepokoje v Lime v roku 1964

Písal sa 24. máj 1964 a na štadióne Estadio Nacional v peruánskej Lime sa konal mimoriadne dôležitý zápas. Argentína hrala s Peru v kvalifikačnom zápase, ktorého víťaz mal postúpiť na olympijské hry v Tokiu.

Argentína vyhrávala 1:0 a keď Peru konečne skórovalo, uruguajský rozhodca Angel Pazos gól neuznal (podľa správ nespravodlivo), čo spôsobilo prudkú reakciu peruánskeho publika. Táto reakcia sa skončila najsmrteľnejšími výtržnosťami v histórii futbalu (medzi fanúšikmi a políciou) a mala za následok smrť viac ako tristo ľudí a až päťsto zranených.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov