TOP 10

Vynálezy, ktoré zmenili spôsob nášho života

vynálezy

videní: 1.0K

Mikrovlnná rúra

vynálezy

Prvá komerčná mikrovlnná rúra sa predala v roku 1947. Najčastejšie sa používajú na rýchly ohrev predtým uvarených potravín a rýchly ohrev pomaly pripravovaných predmetov na varenie, ako je napríklad rozpúšťanie čokolády alebo masla. Každá moderná kuchyňa by bola bez tohto úžasného a užitočného zariadenia neúplná.

Kalkulačka

Toto zariadenie netreba predstavovať, pretože každý stredoškolák vie, aký význam má v našom živote. Prvá elektronická kalkulačka vznikla v 60. rokoch 20. storočia a jej vrecková verzia sa stala dostupnou v 70. rokoch. Od študentov, cez výskumníkov až po vedcov, v súčasnosti nosí kalkulačku každý a ťažko by sme našli mobilný telefón, v ktorom by nebola predinštalovaná aplikácia kalkulačky.

Čiarový kód

Tento nudný súbor čiernych a bielych čiar vyvinul Norman Woodland, ale nájdete ich takmer na každej položke v obchode s potravinami. Na prvý pohľad sa zdá ťažké pochopiť, ako by mohli mať nejaký vplyv na svet, ale od základu zmenili spôsob, akým nakupujeme.

Tlačiareň

vynálezy

V roku 1454 nemecký zlatník Johannes Gutenberg ako prvý skonštruoval tlačový stroj, ktorý pozostával z pohyblivého kovového písma, ktoré po položení na atrament dokázalo opakovane tlačiť na papier. Zavedenie počítačov v 50. rokoch 20. storočia spôsobilo revolúciu v zložení tlače, pričom čoraz viac krokov v procese tlače bolo nahradených digitálnymi údajmi. V súčasnosti máme v našich domácnostiach a kanceláriách moderné elektronické tlačiarenské stroje všeobecne známe ako „tlačiarne“.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov