TOP 10

10 “zbytočných” častí tela, bez ktorých dokážeme prežiť

tela

videní: 1.6K

7. Mandle

zbytocne_casti_tela_7

Mandle sú v podstate lymfatické uzliny, ktoré sú vo všeobecnosti veľmi dôležité (ak máš rád svoj imunitný systém). No často podliehajú infekciám a zápalom, čo môže vyústiť až do ich odstránenia. Mnohokrát spôsobujú viac problémov, než ich riešia. Navyše, nikto nikdy neumrel na to, že mal nedostatku mandlí.

6. Ochlpenie

zbytocne_casti_tela_6

Existuje vysvetlenie, prečo máme vlasy – keďže cez hlavu uniká najviac tepla, vlasy udržiavajú telesnú teplotu. Ochlpenie tváre na mužoch môže dokonca hrať rolu v sexuálnej atraktívnosti. Ale načo presne je ochlpenie chrbtu a hrudníka? Ľudia v roku 2023 už nepotrebujú “vlasy” na celom tele.

5. Vomeronazálny (Jacobsonov) orgán

zbytocne_casti_tela-5

Aj v našom čuchovom systéme sa nachádza evolučný pozostatok. Vomeronazálny, alebo Jacobsonov orgán majú okrem ľudí aj cicavce, obojživelníky a plazy, no my ho na rozdiel od ostatných živočíchov nemáme funkčný. Zvieratá vďaka tomuto orgánu dokážu detegovať feromóny, no my túto činnosť už nevykonávame niekoľko miliónov rokov.

4. Malíček na nohe

tela

Zamyslel si sa niekedy nad využitím malíčka na nohe? Správne, ani túto časť tela nám netreba, pretože už dokážeme chodiť vo vzpriamenej polohe a nemáme potrebu vešať sa po stromoch. Práve kvôli tejto aktivite majú všetky menšie opice 5 prstov na nohách.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov