Zaujímavosti

Spala 30 rokov: Neuveriteľný príbeh dievčaťa

príbeh

videní: 723

 

 

 

Deň prebudenia

Nakoniec 3. apríla 1908 našla slúžka Karolínu, ako sa plazí po podlahe. Bola štíhla a bledá, prejavovala citlivosť na svetlo a trochu ťažko hovorila. Táto správa vyvolala veľké vzrušenie. Reportéri, lekári a diváci cestovali na Oknö, aby sa jej spýtali na jej skúsenosti. Po prebudení však tvrdila, že si z tých 32 rokov nič nepamätá.

Vnímala sa ako 14-ročné dievča, ktoré sa zobudilo na druhý deň ráno. V skutočnosti však mala 46 rokov. Jej vzhľad taktiež nezodpovedal 46 rokov. Vyzerala mladšie. Podstúpila psychiatrické testy v Štokholme, kde sa zistilo, že si zachovala všetky schopnosti a zručnosti, ktoré mala, kým zaspala.

 

 

Rozlúštenie záhad

V súčasnosti existujú prípady ľudí, ktorí väčšinu času trávia spánkom. Jedným z príkladov je Beth Goodier, ktorá trpí Kleine-Levinovým syndrómom a medzi jednotlivými obdobiami spánku, ktoré trvajú mesiace, sa prebúdza len na niekoľko hodín.

Existuje teória, že Karolína mala aj bdelé chvíle, keď mohla rozprávať a jesť, aj keď to nemožno s istotou potvrdiť. Čo vieme, je, že po prebudení žila bez problémov ďalších 40 rokov a vždy bola milá a otvorená voči svojej komunite. Sme radi, že jej príbeh mal šťastný koniec.

Zdroj: Brightside | wiki | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov