TOP 10

Najnebezpečnejšie cesty, ktoré by ste sa mali snažiť vynechať

cesty

videní: 1.2K

Pokhara – Jomsom – Muktinath Road, Nepál

Jedna hora prináša problémy – ale čo tri najväčšie hory na svete? Táto cesta v Nepále spája mestá, mestečká a chrámy a je známa viacerými nebezpečenstvami, na ktoré ľudia narážajú. Okrem výmoľov a slepých zákrut sa ľudia stretli so zosuvmi skál a zemetraseniami.

Karakoram Highway, Pakistan – Čína

Karakoram Highway je považovaná za ôsmy div sveta, spája Pakistan a Čínu a zároveň poskytuje nádherné výhľady. Jej poloha v blízkosti hôr, zosuvy skál, záplavy a pod. však robia z tejto cesty jednu z najnebezpečnejších. Napriek tomu turistov tieto nebezpečenstvá neodradili od toho, aby sa stala jednou z najobľúbenejších turistických destinácií.

“Extrémny mäsiar”, Francúzsko

Mäsiar a extrém sú dve slová, ktoré dokonale vystihujú túto nebezpečnú cestu vo Francúzsku. V tejto krajine lásky a potešenia nie je táto cesta, po ktorej jazdia kamióny na ťažbu dreva, veľmi najširšia. Keďže je len jej časť spevnená, vodiči sú nútení využiť malý priestor, ktorý im je poskytnutý, a dúfať, že sa nezošmyknú do kaňonu pod ňou.

Kolymská diaľnica, “Cesta kostí”, Rusko

Východ Ruska je chladné a drsné miesto, a aby sa tam objavila akákoľvek infraštruktúra, je potrebné obetovať veľa. Vezmime si ako príklad Kolymskú diaľnicu, ktorej prezývka Cesta kostí pochádza z toho, že pri jej výstavbe zahynuli tisíce ľudí. Spolu s Lenskou diaľnicou tieto dve cesty poskytujú nebezpečné počasie a v niektorých častiach nespevnené cesty.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov