Tipy a triky

Farebná psychológia: Farba oblečenia pre každú situáciu

farba

videní: 916

Oranžová farba pomáha prelomiť ľady

Oranžová farba je spojená s teplom a nadšením a prináša energiu a jas do každého spoločenského prostredia. Ak ste pozvaný na párty a chcete byť v centre pozornosti, oblečte si niečo oranžové. To isté platí, ak pracujete s kreatívnym tímom a chcete ho inšpirovať. Majte však na pamäti, že množstvo oranžovej farby môže vyvolať dojem, že ste prefíkaným človekom.

Ak chce dosiahnuť zvýšenie platu, oblečte si niečo zelené

Zelená farba je silne spojená s prírodou, pokojom a zdravím. Ak teda pracujete v zdravotníctve alebo predávate prírodný, organický a ekologický tovar, zelená je pre vás vždy dobrou voľbou. Zelená farba tiež symbolizuje peniaze, bohatstvo, šťastie a kreativitu. Takže ak chcete dosiahnuť zvýšenie platu alebo predstaviť nový nápad na ďalšom zasadnutí správnej rady, zvoľte si zelenú farbu.

Nenoste ružovú farbu na skúšky

Ružová farba je spojená so ženskosťou, romantikou a láskavosťou. Má relaxačný a upokojujúci účinok. Ak chcete byť vnímaný ako jemný a empatický človek, oblečte si rúžovú. Majte však na pamäti, že táto farba môže byť spojená s detskou sladkosťou a nevinnosťou. Ak si teda žena oblečie ružovú farbu a na skúške natrafí na zaujatého profesora, bude pravdepodobnejšie, že na ňu budú kladené oveľa vyššie nároky ako na jej spolužiakov v čiernej farbe.

Ľudia v šedej farbe pôsobia veľmi spoľahlivo

Sivá farba a jej odtiene sú symbolom pokoja a zrelosti. Táto farba sa považuje za praktickú a pevnú. Šedé oblečenie si vyberajú ľudia v určitom veku, takže niekedy je táto farba považovaná za znak konformity a apatie. Podľa stylistov šedá umožňuje vyhnúť sa priťahovaniu špeciálnej pozornosti. Takže, ak ste sa usadili v novom zamestnaní, je dobré si obliecť sivú, aby ste ukázali svoju koncentráciu na záležitosti a pripravenosť podriadiť sa pravidlám spoločnosti.

Zdroj: brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov