Tipy a triky

Farebná psychológia: Farba oblečenia pre každú situáciu

farba

videní: 797

Žltá farba má tendenciu pozdvihovať náladu ľudí

Podľa štúdií žltá farba zvyšuje produkciu sérotonínu v mozgu, zrýchľuje metabolizmus a zlepšuje náladu. Farba vám tiež umožňuje lepšie sa sústrediť a preto sa často používa na dopravných značkách a v reklamách. Táto teplá a radostná farba vytvára pocit veselosti a hravosti a je vhodná pre aktívnych ľudí. Nosenie príliš veľa žltej farby môže spôsobiť úzkosť, nervozitu, obavy a konfrontáciu, najmä u ľudí, ktorí sú už v strese.

Fialová je farbou autenticity, statusu a nezhody

V minulosti bola fialová farba tých, ktorí boli bohatí a mocní. Neskôr sa to začalo spájať s tajomnom a fantastickosťou. Ak potrebujete byť vnímaný ako silný, charizmatický a mocný človek, fialová farba je skvelou voľbou. Je to tiež skvelá alternatíva k čiernej, pretože je o niečo kreatívnejšia. A hodí sa táto farba na pracovný pohovor? Áno, ak sa uchádzate o vedúcu pozíciu v kreatívnom prostredí a chcete pôsobiť bohato a umelecky. Ak vo vašom outfite prevláda fialová farba, je väčšia pravdepodobnosť, že vám schvália pôžičku alebo vás rýchlejšie obslúžia v drahej reštaurácii. Ak si však váš potenciálny zamestnávateľ cení flexibilitu, lojalitu a skromnosť, je najlepšie sa tejto farbe na oblečení vyhnúť.

Červenú zvoľte vtedy, ak chcete pôsobiť sebavedomo a to nielen na rande

Červená farba vždy priťahuje pozornosť a rozbúši nám srdce. Americká štúdia ukázala, že muži majú tendenciu klásť ženám osobnejšie otázky, keď nosia červenú blúzku. A francúzski psychológovia zistili, že muži nechávajú vyššie prepitné čašníčkam, ktoré nosia červený rúž. Ak chcete ukradnúť šou zakaždým, keď vstúpite do miestnosti, odpoveďou je červená farba. Noste červenú, ak chcete vyzerať asertívne, atraktívne a vyžarovať sebadôveru. Ak sa chystáte na rande a chcete si získať mužské srdce, vyberte si červené šaty. A ak chcete motivovať svojich kolegov, aby sa snažili o nové úspechy, zvoľte taktiež červenú. Na pracovnom pohovore sa však oplatí vyhnúť sa tejto farbe, pretože niektorí manažéri sa môžu zdráhať zamestnať človeka s takouto bujarou osobnosťou.

Nenoste hnedú farbu na pracovný pohovor

Internetová spoločnosť, ktorá sa špecializuje na vytváranie úspešných životopisov, raz uskutočnila prieskum a pýtala sa ľudí: “Akú farbu ste mali na sebe počas úspešného pracovného pohovoru?”. A ukázalo sa, že uchádzači o prácu, ktorí nosili hnedú, boli v menšine. Ale hnedá je farba stability a bezpečnosti a vyjadruje záväzok k tradičným hodnotám, odolnosti a spoľahlivosti. Ľudia v hnedej farbe však majú najväčšiu šancu, že na pohovore neuspejú. Na druhej strane, ak je pracovné prostredie nervózne a chaotické a chcete ho urobiť pokojnejším miestom, oblečte sa do hnedej farby.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov