II. svetová vojna

Toto sú najzvláštnejšie vojenské vozidlá druhej svetovej vojny

vojenské vozidlá

videní: 1.7K

C15TA Armoured Truck (obrnené nákladné vozidlo)

Obrnené nákladné vozidlo C15TA, vyvinuté z ľahkého prieskumného vozidla Otter, slúžilo ako obrnený nosič nákladu pre kanadské sily počas druhej svetovej vojny. S konštrukciou pripomínajúcou americký prieskumný automobil M3 sa osvedčil v úlohách prepravy a logistickej podpory.

39M Csaba

Vozidlo 39M Csaba, vyrábané pre maďarskú kráľovskú armádu, bolo obrnené prieskumné vozidlo vybavené centrálne umiestnenou vežou, v ktorej bol umiestnený 20 mm kanón a 8 mm guľomet. Jeho jedinečná konštrukcia mala dve miesta na riadenie a odnímateľnú výzbroj pre všestranné prieskumné schopnosti.

Obrnené vozidlo T27

Obrnený automobil T27, vyvinutý spoločnosťou Studebaker Corporation pre americkú armádu, bol experimentálny prototyp s ôsmimi kolesami, pričom prvý, druhý a štvrtý pár bol poháňaný. Bol vyzbrojený dvoma guľometmi kalibru .30  a 37 mm kanónom a predstavoval inovatívny prístup ku konštrukcii obrnených vozidiel počas druhej svetovej vojny.

Tieto zvláštne vojenské vozidlá druhej svetovej vojny, od drsných terénov Európy až po rozsiahle priestranstvá východného frontu, demonštrujú vynaliezavosť a rozmanitosť inžinierskeho úsilia počas jedného z najbúrlivejších období v dejinách ľudstva.

Zdroj: wonderslist / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov