II. svetová vojna

Toto sú najzvláštnejšie vojenské vozidlá druhej svetovej vojny

vojenské vozidlá

videní: 1.7K

Canadian GM Mark I (ľahký prieskumný automobil Otter)

Toto ľahké obrnené vozidlo s prezývkou Otter sa vyrábalo pre britské sily a sily Spoločenstva národov počas druhej svetovej vojny. Vozidlo Otter s protitankovou puškou Boys na korbe a ľahkým guľometom Bren v malej vežičke využívalo komponenty z podvozku nákladného automobilu Chevrolet C15 Canadian Military Pattern.

BA-64

BA-64 bol ľahký obrnený automobil s pohonom 4×4, ktorý sovietska armáda používala na prieskumné a spojovacie úlohy až do začiatku 60. rokov. Vyrábal sa vo veľkých počtoch a počas druhej svetovej vojny zohral významnú úlohu na východnom fronte.

Standard Beaverette

Beaverette, známy aj ako Standard Car 4×2, bol britský obrnený automobil využívaný počas druhej svetovej vojny. Hoci nebol taký známy ako niektoré iné modely, počas konfliktu prispieval k prieskumným a bezpečnostným operáciám.

S1 Scout Car

Vozidlo S1 Scout Car vyrábané v Austrálii pre americkú armádu bolo založené na podvozku Ford F15 4×2. Vyzbrojený bol 0.50 palcovým ťažkým guľometom a dvoma 0.30 palcovými guľometmi a počas druhej svetovej vojny slúžil ako všestranné prieskumné vozidlo.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov