Tipy a triky

Škodlivé veci, ktoré rodičia neúmyselne robia svojim deťom

rodičia

videní: 1.1K

Používanie bežnej zubnej pasty na čistenie mliečnych zubov

Keď deti rastú, ich telo funguje inak ako telo dospelých. Preto je dôležité vedieť, kedy môže vaše dieťa začať používať bežnú zubnú pastu. Zubná pasta pre deti nie je len o zábavných postavičkách a farbách. Je vyrobená inak z nejakého dôvodu. Jedným z veľkých rozdielov je fluorid.

Je to prírodný minerál, ktorý posilňuje naše zuby a bojuje proti zubnému kazu. Je dokonca aj v našej pitnej vode, pretože je veľmi dôležitý. Deti však môžu dostať príliš veľa fluoridu, preto ich zubná pasta žiadny neobsahuje. Príliš veľa fluoridu môže spôsobiť biele škvrny na zuboch alebo v zriedkavých prípadoch dokonca spôsobiť ich ochorenie.

Pre batoľatá vo veku od jedného do troch rokov ich zubná pasta zvyčajne neobsahuje fluorid. Zubné pasty pre staršie deti majú menej fluoridu ako zubné pasty pre dospelých. Keď sa zlepšia v čistení a vypľúvaní, môžu používať zubnú pastu s väčším množstvom fluoridu. Uistite sa, že je bezpečná na prehltnutie.

Preto by ani dospelí nemali používať zubnú pastu pre deti. Nemá dostatok fluoridu na to, aby udržala zuby dospelých silné a čisté. Takže rodičia, dúfame, že počúvate!

 

Čistenie detských uší vatovými tyčinkami

Odborníci neodporúčajú čistiť si uši alebo uši vašich detí vatovými tampónmi. Ušný maz, nazývaný aj cerumen, je v skutočnosti pre vaše uši prospešný. Slúži na ich udržiavanie v zdravom stave tým, že zachytáva prach a nečistoty, aby sa nedostali ďalej do ucha. Trocha vosku v uchu pomáha chrániť pokožku vo vnútri. Vaše uši sa čistia prirodzene, takže to nemusíte robiť vy.

Vaše telo má spôsob, ako sa zbaviť starého ušného mazu. Keď žujete alebo hýbete čeľusťou, alebo keď vám vo vnútri ucha rastie nová koža, vytláča starý vosk von. Používanie vatových tampónov však môže zatlačiť vosk hlbšie do ucha a môžete si poraniť zvukovod alebo bubienok.

K nahromadeniu ušného mazu nedochádza často. Podľa odborníkov má tento problém len 1 z 10 detí a 1 z 20 dospelých. Niektorí ľudia, napríklad starší dospelí a ľudia s určitým postihnutím, môžu mať s nahromadeným ušným mazom väčšie problémy.

 

 

Ak máte bolesť, svrbenie, pocit plného ucha, zvonenie v uchu, problémy so sluchom alebo akýkoľvek zvláštny zápach či výtok, môže to znamenať, že máte príliš veľa ušného mazu. Ak spozorujete tieto príznaky, navštívte lekára alebo poskytovateľa zdravotnej starostlivosti.

Deti si vyžadujú špecializovanú starostlivosť odlišnú od starostlivosti o dospelých vzhľadom na ich jedinečné vývojové štádiá a zraniteľnosť. Ich telo, myseľ a emocionálne schopnosti sa stále vyvíjajú, čo si vyžaduje prispôsobené prístupy k zdravotnej starostlivosti, vzdelávaniu a emocionálnej podpore.

Deti profitujú z prístupov, ktoré zohľadňujú ich vek, stupeň vývoja a individuálne potreby, od lekárskych dávok až po vzdelávacie metódy a emocionálne vedenie. Poskytovanie špecializovanej starostlivosti deťom zohľadňuje ich odlišné požiadavky a zabezpečuje ich komplexný rast a blaho.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov