Tipy a triky

Škodlivé veci, ktoré rodičia neúmyselne robia svojim deťom

rodičia

videní: 1.1K

Nechávajú ich hrať väčšinou bez vhodnej obuvi

Ploché nohy u detí vznikajú, keď sa tkanivá a kosti v chodidlách a nohách nevyvíjajú správne. Bábätká a malé deti môžu mať ploché nohy, pretože ich šľachy potrebujú čas, aby sa stiahli a vytvorili klenbu chodidla. Niekedy sa to nepodarí úplne a ich nohy zostávajú počas rastu ploché, čo môže spôsobovať problémy.

Niekedy sa kosti v detských chodidlách neoddeľujú tak, ako by mali, čo môže spôsobiť, že ich chodidlá bolia a zostávajú ploché.

Ploché nohy sa môžu vyskytovať v rodinách a na niektorých miestach, kde deti nenosia veľa topánok, sa to stáva častejšie. Včasné nosenie správnej obuvi a podpier však môže pomôcť zabrániť zhoršovaniu. V niektorých prípadoch môže jednoduchý chirurgický zákrok pomôcť správnemu rastu kostí a vytvoreniu správnej klenby, keď dieťa vyrastie.

Zabúdanie na ochranu pred slnkom

 

 

Ďalšia dôležitá vec, ktorú si treba zapamätať: chráňte pokožku svojho dieťaťa pred slnkom. Výskum ukazuje, že väčšina prípadov dvoch bežných druhov rakoviny kože súvisí so slnečným žiarením. Ak deti naučíte, aby si každý deň chránili pokožku pred slnkom pomocou opaľovacieho krému, oblečenia a pobytu v tieni, pomôže im to aj keď vyrastú. A najlepší čas začať? Hneď od začiatku.

Pre novorodencov do 6 mesiacov: V tomto období je jednoduché chrániť dieťa pred slnkom. Nebudete sa stretávať s ich veľkým odporom, tak si to užívajte! Problémy môžu nastať pri rodinných udalostiach alebo na dovolenke, kde je veľa slnka.

Pre batoľatá až tínedžerov: Keď má vaše dieťa 6 mesiacov, používajte na jeho pokožku opaľovací krém, keď je vonku. Hľadajte opaľovacie krémy bez parfumácie, s minerálmi, ako je oxid zinočnatý a oxid titaničitý, ktoré menej pravdepodobne spôsobujú kožné reakcie. Pokračujte v ich prikrývaní klobúkmi, slnečnými okuliarmi a chladivými chráničmi proti vyrážkam s UV ochranou. Keď ste vonku, snažte sa nájsť tieň.

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov