TOP 10

Toto sú tie najrýchlejšie zvieratá na svete

najrýchlejšie zvieratá

videní: 1.5K

7. Plachetník – 110 km/h

Plachetník je veľká dravá ryba, ktorá je známa svojou rýchlosťou a silou. Ryba je schopná dosiahnuť rýchlosť až 110 km/h, čo z nej robí jednu z najrýchlejšie plávajúcich rýb na svete. Plachetník sa nachádza v tropických a subtropických vodách Atlantického, Tichého a Indického oceánu – zvyčajne v otvorenom oceáne. Môžeme ich však nájsť aj v blízkosti pobrežia a v zálivoch a ústiach riek.

6. Marlín čierny – 129 km/h

Marlín čierny je taktiež veľká dravá ryba, ktorá je známa pre svoju rýchlosť a silu. Ryba je schopná dosiahnuť rýchlosť až 129 km/h. Vyskytuje sa v tropických a subtropických vodách Indického a Tichého oceánu. Marlín čierny dorastá do veľmi veľkých rozmerov. Je známy svojimi silnými akrobatickýcmi skokmi. Taktiež je Marlín čierny vysoko cenený športovými rybármi.

5. Gepard – 130 km/h

Gepardy sú známe svojou rýchlosťou a sú považované za najrýchlejšie suchozemské zvieratá. V krátkych “šprintoch” dokážu dosiahnuť rýchlosť až 130 km/h na vzdialenosť až 460m. Gepardy majú jedinečnú stavbu tela, ktorá im umožňuje behať vysokými rýchlosťami. Majú flexibilnú chrbticu, veľké nozdry a nezatiahnuteľné pazúry, ktoré im pomáhajú udržiavať trakciu pri behu.

4. Fregatka – 153 km/h

Fregatka je morský vták, ktorý je známy svojim silným a obratným letom. Sú schopné dosiahnuť rýchlosť až 153 km/h, čo ich radí medzi najrýchlejšie vtáky sveta vo vodorovnom lete. Fregatky sa nachádzajú v tropických a subtropických oblastiach sveta, blízko pobrežia a ostrovov a sú známe svojimi dlhými, úzkymi krídlami a vidlicovitým chvostom, ktorý im dáva veľkú obratnosť a rýchlosť.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov