Foto

Mestské peklo: Fotografie, ktoré vyzerajú postapokalypticky

mestské peklo

videní: 3.0K

Mestské peklo: Fotografie, ktoré vyzerajú postapokalypticky. V digitálnom veku, keď sa na sociálnych sieťach často objavujú idylické krajiny a dokonalé fotografie, existuje na internete kútik, ktorý sa ponára do opačného spektra. Vitajte v “Mestskom pekle”, online skupine, ktorá sa venuje zdieľaniu obrázkov z tých najbezútešnejších miest, ktoré ľudia vytvorili.

V subreddite “Mestské peklo” sa hovorí o moderných betónových džungliach a o všetkom chaose a neporiadku, ktorý s nimi súvisí. Táto online komunita, ktorá vznikla ešte v roku 2013, má v súčasnosti 1,2 milióna členov, ktorí pravidelne zdieľajú fotografie budov a miest, ktoré naznačujú, že už žijeme v dystopii.

V tejto kurátorskej zbierke mestského úpadku ponúkajú používatelia surový a nefiltrovaný pohľad do útrob nášho moderného sveta. Fotografie z “Mestského pekla” vyvolávajú pocit strašidelnosti a predtuchy – od vysokých betónových džunglí až po chátrajúce priemyselné komplexy. Každý obrázok rozpráva príbeh o zanedbávaní, sebectve, rozklade a neúprosnom pohybe času.

Mestské peklo: Fotografie, ktoré vyzerajú postapokalypticky

Obytné jednotky v Hongkongu

Hranica medzi brazílskym mestom Manaus a amazonským dažďovým pralesom. Manaus znamená vo fínčine doslova exorcizmus

Agbobloshie (Ghana) – toto predmestie Akkry je v západnej Európe obľúbenou skládkou elektronického odpadu. Postihnuté obyvateľstvo: +40,000. Ako je možné, že nie je lepšie recyklovať všetok ten zbytočný materiál?

Odpadky pri trhu La Saline, Port-Au-Prince, Haiti

Odpadky v kanáli, Basra, Irak

Mentalita typu “ja prvý!!!!” (vo Vietname)

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov