Zaujímavosti

Klimatizácia v aute: Najlepší spôsob používania

klimatizácia

videní: 559

 

Správne vypnutie

Po príchode do cieľa vypnite klimatizáciu ešte pred vypnutím motora. Medzitým môžete nechať bežať ventilátor, ktorý vysuší výparník a jeho okolie.

To znamená, že sa v ňom nebude dariť machu a iným baktériám a vy budete ušetrení od nepríjemných zápachov a možných ochorení dýchacieho systému.

Údržba

Nezabudnite dodržiavať plán pravidelnej údržby vášho vozidla, kedy by sa mal vymeniť vzduchový filter v kabíne. V určitom okamihu bude potrebné vymeniť aj chladivo v systéme. Urobte to v certifikovanom servise, ktorý používa iba originálne náhrady pre vaše vozidlo.

Neponáhľajte sa

Ďalšou vecou, na ktorú by ste si mali dávať pozor, sú teplotné rozdiely. Ak je vonku veľmi horúco, nemeňte vnútro svojho auta na iglu. Ľudské telo nebolo stvorené na to, aby zvládalo takéto teplotné zmeny v takomto krátkom časovom úseku.

Buďte rozumní

Určite nie je dobrý nápad držať domáce zvieratá alebo deti v zaparkovanom aute so zavretými oknami, najmä v horúcom počasí. Teplota v kabíne sa v priebehu niekoľkých minút výrazne zvýši, čo môže predstavovať vážne ohrozenie života.

Zdroj: overdrive / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov