Tipy a triky

Čo robiť, keď vám doma vypadne elektrina?

elektrina

videní: 741

Doplňte zásoby do špajze

Uchovávajte trojdňovú zásobu potravín, ktoré nepodliehajú skaze a nevyžadujú chladenie ani varenie, ako sú konzervy a mlieko v škatuľkách. A nezabudnite si kúpiť dostatok balenej vody.

Problémy s vodou

Dôležité je tiež zabezpečiť, aby bola vaša voda bezpečná. Keď vám vypadne elektrina, môže sa stať, že vám vypadne aj v mestskej čistiarni odpadových vôd, takže vodu nemusíte mať dlho. Zásoby vody si môžete doplniť napustením vane.

Výpadok prúdu v úpravniach vody môže tiež znamenať, že voda sa môže stať nebezpečnou pre vás aj pre vašich domácich miláčikov. „Aj keď voda vytekajúca z kohútika vyzerá čistá, môže byť nebezpečná na pitie. Informujte sa na miestnych úradoch, či nie je v platnosti výstraha pred prevarením,“ hovorí Diane Vukovic, autorka knihy Pripravenosť na katastrofy pre ženy.

Zachráňte svoje potrubia

Váš domov môže byť ohrozený aj bez elektriny. Počas chladného počasia môžu potrubia ľahko zamrznúť a prasknúť, ak dom nie je vykurovaný. Aby ste zabránili zamrznutiu potrubia, zapnite všetky kohútiky so studenou vodou v dome tak, aby kvapkali. Už len toto malé množstvo tečúcej vody môže zabrániť zamrznutiu potrubia.

Zapnite napájanie

Elektroniku môžete počas výpadku napájania udržať v chode pomocou niekoľkých jednoduchých zariadení. Pred výpadkom sa dá nabiť powerbanka veľkosti balíčka kariet alebo solárna nabíjačka, ktorá udrží telefóny nabité energiou zo slnka. V prípade väčších predmetov môžete použiť napájaciu stanicu na napájanie ventilátorov, malých ohrievačov a notebookov. Niektoré napájacie stanice sa dokonca dajú použiť s malými solárnymi panelmi, ktoré ich udržia nabité tak dlho, ako potrebujete.

Zdroj: rd / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov