TOP 10

Ako spoznáš čerstvé potraviny v supermarkete?

potraviny

videní: 1.5K

8. Banány

  • Skontroluj stonku strapca. Vyberaj si zelené až  svetložlté stonky . Ak stonka zhnedne a banány majú veľa čiernych škvŕn, je to jasné znamenie, že zväzok je príliš zrelý.
  • Banány vydržia dlhšie, ak sú držané v  strapcoch namiesto samostatne. Nevyberaj preto izolovaný banán, pokiaľ ho nebudeš jesť okamžite.

9. Med

  • Priesvitný med neznamená, že je lepší. Intenzita zafarbenia sa môže líšiť, ale ak je med nepriehľadný, znamená to, že je prirodzenejší a menej spracovaný, a preto je má lepšie vlastnosti.
  • Čerstvý med môže ľahšie kryštalizovať pri poklese teploty. Med je presýtený roztok cukru, takže keď teploty klesnú, jeho rozpustnosť v malom množstve vody sa znižuje a tvorí tuhé kryštály. Je to v poriadku, ak má medová dóza v spodnej časti konzistentnejšiu vrstvu, je to znak jej čerstvosti.

10. Syr

  • Kúsok syra so širokou kôrkou naznačuje, že nie je čerstvý. Syry potrebujú vlhkosť, aby dozreli a ostali chutné, takže kôra nám napovie, ako dlho je syr odkrojený
  • Existencia olejového filmu na kôrke naznačuje, že syr bol vystavený niekoľkým teplotným zmenám a preto sa z jeho vnútra uvoľnil olej, ktorý spôsobuje žltnutie

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov