videní: 1.5K
8. Banány
- Skontroluj stonku strapca. Vyberaj si zelené až svetložlté stonky . Ak stonka zhnedne a banány majú veľa čiernych škvŕn, je to jasné znamenie, že zväzok je príliš zrelý.
- Banány vydržia dlhšie, ak sú držané v strapcoch namiesto samostatne. Nevyberaj preto izolovaný banán, pokiaľ ho nebudeš jesť okamžite.
9. Med
- Priesvitný med neznamená, že je lepší. Intenzita zafarbenia sa môže líšiť, ale ak je med nepriehľadný, znamená to, že je prirodzenejší a menej spracovaný, a preto je má lepšie vlastnosti.
- Čerstvý med môže ľahšie kryštalizovať pri poklese teploty. Med je presýtený roztok cukru, takže keď teploty klesnú, jeho rozpustnosť v malom množstve vody sa znižuje a tvorí tuhé kryštály. Je to v poriadku, ak má medová dóza v spodnej časti konzistentnejšiu vrstvu, je to znak jej čerstvosti.
10. Syr
- Kúsok syra so širokou kôrkou naznačuje, že nie je čerstvý. Syry potrebujú vlhkosť, aby dozreli a ostali chutné, takže kôra nám napovie, ako dlho je syr odkrojený
- Existencia olejového filmu na kôrke naznačuje, že syr bol vystavený niekoľkým teplotným zmenám a preto sa z jeho vnútra uvoľnil olej, ktorý spôsobuje žltnutie
Zdroj: Brightside | topdesat
b