Foto

10 zvláštnych a extrémne vzácnych telesných defektov, ktoré ste ešte určite nevideli

defektov

videní: 1.2K

4. Anonychia congenita

telesne_defekty_4

Ide o vrodený genetický jav, ktorý ovplyvňuje vývin nechtov ako na rukách, tak aj na nohách. Ľuďom s týmto ochorením môžu chýbať niektoré alebo všety nechty, no to okrem vizuálneho hľadiska nemá žiaden iný vplyv na zdravie.

5. Keď od každého rodiča zdedíš niečo

telesne_defekty_5

Či sa nám to páči alebo nie, všetci sme kombináciou génov, ktoré nám poskytli naši rodičia. Gény ovplyvňujú v podstate takmer každú bunku v našom tele. V tomto prípade ide o bizarný jav, kedy má dieťa palec na ľavej ruke po jednom rodičovi a palec na pravej po druhom.

6. ABS syndróm

telesne_defekty_6

Syndróm amniotického pásu alebo ABS syndróm je porucha, ktorá vzniká pri vývine plodu v tele matky. V dôsledku ABS syndrómu je obmedzené prúdenie krvi plodu do niektorých častí tela, čo má za následok zastavenie ich vývinu.

7. Waardenburgov syndróm

telesne_defekty_7

Jedinečný zjav tohto muža je spôsobený zriedkavou genetickou poruchou nazývanou Waardenburgov syndróm, ktorý ovplyvňuje farbu pokožky, vlasov a očí a niekedy môže spôsobiť stratu sluchu. Tento stav je spojený s mutáciami v najmenej šiestich génoch, ktoré pomáhajú tvoriť bunky, predovšetkým melanocyty, ktoré pomáhajú pri farbení vlasov, pokožky a očí.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov