TOP 10

Veci, o ktorých ste doteraz nevedeli, čo sú zač

veci

videní: 5.1K

Epifyt

Vedeli ste, že nie všetky rastliny vyrastajú zo zeme? Epifyty sú názvy úplne vzdušných rastlín. Namiesto toho, aby rástli z pôdy, využívajú ako základ existujúce stromy a rastliny.

Ich hlavným zdrojom vody je vzduch a majú vyvinuté špecializované listy, aby ho mohli prijímať čo najviac.

Zamboni

“Zamboni” je stroj, ktorý je nevyhnutný pre klziská. Je špeciálne navrhnutý tak, aby udržiaval ľadovú plochu dokonale hladkú. Namiesto toho, aby hŕstka robotníkov hrabala ľad zakaždým, keď je potrebné ho upraviť, vytvoril muž menom Frank Zamboni stroj, ktorý túto prácu vykonáva.

Funguje tak, že najprv odreže vrchnú vrstvu ľadu, potom “spláchne” vodu, aby vyčistil povrch, a potom dokončí proces položením vrstvy horúcej vody, ktorá zamrzne a urobí povrch hladkým, akoby bol nový.

Zádery

Pozrite sa na svoje nechty. Sú na ich okraji, kde sa nechty stretávajú s pokožkou, malé biele kúsky, akoby boli príliš odreté? Existuje na to slovo: Zádery alebo po anglicky “hangnail” (doslovne preložené “visiaci necht”). Tento názov je trochu mätúci, pretože nevisia nad nechtami, ale sú na boku ruky.

Je to znak suchej kože alebo zápalu. Na ich ošetrenie môžete použiť špeciálne prípravky na ruky alebo ich dokonca len namočiť do teplej slanej vody.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov