Tipy a triky

Tvoje sporenie bude vďaka týmto 10 tipom oveľa efektívnejšie

sporenie

videní: 1.3K

4. Zníž spotrebu pracieho prostriedku na polovicu

Pracie prostriedky môžu byť jedným z najdrahších produktov, ktoré máš doma. Aby si ušetril zopár drobných, odporúčame ti, aby si použil menšie množstvo pracieho prostriedku. Väčšina čistiacich prostriedkov na trhu je vysoko koncentrovaná, takže sa nemusíš obávať o svoje oblečenie.

3. Vypestuj si vlastnú zeleninu

Miluješ zeleninu? Čo tak si ju skúsiť vypestovať. Ak máš vo svojej domácnosti dostatok priestoru, odporúčame ti pestovať si vlastnú zeleninu. A neboj sa, nemusíš mať hneď obrovské pozemky na pestovanie. Existuje niekoľko druhov zeleniny ako sú paradajky a reďkovky, ktorým sa perfektne darí aj v rôznych nádobách. Nielenže ti to pomôže ušetriť nejaké peniaze, navyše budeš mať aj čerstvú a hlavne chutnejšiu zeleninu.

2. Presedlaj na LED osvetlenie

Je čas investovať trocha rozumnejšie. Výmena bežných žiaroviek za LED osvetlenie je dobrý nápad, ak chceš ušetriť energie a zároveň peniaze. LED osvetlenie navyše vydrží 25x dlhšie ako klasické žiarovky. Z dlhodobého hľadiska sa to teda rovná značným úsporám. A ako bonus vo väčšine prípadov získaš lepšie a silnejšie osvetlenie za menej spotrebovanej energie.

1. Pranie s nižšou teplotou vody

Ďalší tip na pranie. Vždy sa snaž zvoliť program s nižšou teplotou vody. Je to preto, že keď používaš teplejšiu vodu, tak 90% spotrebovanej elektriny v práčke pripadá na samotný ohrev vody. Takže využívanie “ekonomickejšieho” programu ti môže ušetriť ďalšie peniaze.

Zdroj: brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov