Tipy a triky

Trápi ťa bolesť zubov? Týchto 8 domácich rád ti určite pomôže

bolesť zubov

videní: 1.0K

4. Cesnak

Cesnak je známy najmä kvôli svojim liečivým vlastnostiam. Zabíja škodlivé baktérie a funguje taktiež ako prostriedok na zmiernenie bolesti. Najlepším riešením je cesnak pretlačiť a urobiť z neho “pastu”, ktorú si priložíš na postihnuté miesto. Taktiež ho môžeš pomaly prežúvať. Túto liečbu môžeš opakovať počas niekoľkých dní, až kým bolesť nezmizne úplne.

3. Guavové listy

Dobrý pomocník proti zápalom a taktiež pôsobia antimikrobiálne. Nielenže zmierňujú bolesť zubov, ale pomáhajú aj proti opuchom ďasien. Listy stačí jednoducho žuť, kým sa šťava nedostane na postihnuté miesto. Prípadne môžeš tieto listy prevariť vo vriacej vode, nechať vychladnúť, pridať trocha morskej soli a tento roztok môžeš používať ako ústnu vodu.

2. Mladá pšenica

Mladá pšenica má antibakteriálne vlastnosti, ktoré poskytujú krátkodobé i dlhodobé výhody pri prevencii zubného kazu a bolesti. Na dosiahnutie najlepších výsledkov môžeš túto pšenicu žuť alebo ju použiť ako ústnu vodu. Odstraňuje toxíny z ďasien a taktiež znižuje šírenie baktérií.

1. Cibuľa 

Cibuľa obsahuje fytochemikálie, ktoré sa zameriavajú na baktérie zodpovedné za infekciu a poskytujú ti tak úľavu od bolesti. Najlepším spôsobom je odrezať kúsok cibule a prežúvať ju na strane úst, kde sa nachádza centrum bolesti. Ak je bolesť príliš intenzívna na prežúvanie, môžeš pomocou prsta držať kúsok cibule priamo na postihnutom zube.

Aj keď sa zdá, že tvoje zuby sú silné a čisté, takáto bolesť ťa môže zastihnúť kedykoľvek a kdekoľvek. Mal by si si zapamätať tieto domáce recepty, ktoré by ti v krajnej núdzi mohli pomôcť. Určite by si však nemal odkladať návštevu zubára, pretože tvoj stav sa môže zhoršiť a on sám vie najlepšie, čo má urobiť, aby ti pomohol.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov