videní: 3.6K
4. Každé jedlo je umeleckým dielom kuchára
Existuje francúzske jedlo s názvom Gargouillou, ktoré sa skladá z najmenej 16 rôznych, osobitne varených, druhov zeleniny. Doska je aranžovaná ako umelecké dielo a určite zapôsobí na každého zákazníka, ktorý uvidí toto úctyhodné plátno na tanieri. Predstav si, že sa pokúsiš krásne naaranžovať všetku túto drobnú zeleninu na už plný tanier. Asi by to nevyzeralo tak esteticky, ako na obrázku…
5. Každé sústo bude mať nezabudnuteľnú chuť a nebudeš sa nudiť
Prvé sústa, ktoré si dáš z jedla, chutia najlepšie. Je to preto, že tvoje chuťové poháriky budú pri novom jedle menej senzibilizované. Vedia to kuchári, ktorí sa zameriavajú skôr na kvalitu jedál ako na ich kvantitu. Podávaním menších dávok máme tendenciu lepšie si vychutnať každé sústo.
6. Pôsobí dojmom prvotriedneho a kvalitného jedla
Niektorí z nás sú hrdí na to, že môžu byť súčasťou exkluzívnej udalosti alebo vlastniť objekt limitovanej edície. Na toto existuje príslovie, ktoré hovorí „menej je viac“ a „dobré veci prichádzajú v malých baleniach“.
Nie je prekvapením, že prístup k luxusným miestam a jedlu prináša rovnaké emócie, zvlášť keď pokrm obsahuje malé množstvo prísad, o ktorých sa domnievame, že sú kvalitné.
7. Je to neobvyklé a prevyšuje to naše očakávania
Vidieť tanier s takým malým množstvom jedla nás vedie k otázkam, aký je skutočný dôvod. Byť na večeri, ktorá má niekoľko chodov, nás určite privedie k zvedavosti, čo ešte bude nasledovať. Očakávania sú tak zaujímavé!
Zdroj: Brightside | topdesat