videní: 1.1K
Existujú potraviny s plesňou, ktoré naše telo môže ľahko stráviť
Plesne, ktoré sa používajú v rôznych druhoch syra, je bezpečné jesť. V skutočnosti sa syr ako gorgonzola, Roquefort a Niva vyrábajú tak, že do mlieka sa pridávajú špeciálne šľachtené plesňové kultúry. Bohužiaľ, stále nie sú v poriadku pre tých, ktorí majú alergie na plesne.
Bonus: Potraviny, ktoré je možné bezpečne konzumovať po odstránení plesní
Bezpečné čistenie a stravovanie:
- Tvrdá saláma
- Tvrdý syr, ktorého pleseň nie je súčasťou procesu (ak si odrezal najmenej 2,5 cm okolo neho)
- Syr vyrobený z plesne, ale na nej rastie ďalšia pleseň (ak ju zoškrabeš)
- Pevná zelenina a ovocie, pokiaľ odrežeš aspoň 2,5 cm okolo
zahodiť:
- Párky a slanina
- Varená zvyšná hydina, mäso, cestoviny a obilniny
- Mäkký syr, kyslá smotana a jogurt
- Džemy a želé
- Mäkká zelenina a ovocie
- Orechy, strukoviny a arašidové maslo
- Chlieb a pečivo
Tento článok slúži iba na informačné účely. Ak máš akékoľvek známky otravy plesňami, mal by si navštíviť lekára.
Zdroj: Brightside | topdesat