Tipy a triky

Prečo by si radšej nemal jesť pleseň na jedle?

pleseň

videní: 1.1K

Existujú potraviny s plesňou, ktoré naše telo môže ľahko stráviť

Čo by sa mohlo stať, keby sme jesť plesňou chybou

Plesne, ktoré sa používajú v rôznych druhoch syra, je bezpečné jesť. V skutočnosti sa syr ako gorgonzola, Roquefort a Niva vyrábajú tak, že do mlieka sa pridávajú špeciálne šľachtené plesňové kultúry. Bohužiaľ, stále nie sú v poriadku pre tých, ktorí majú alergie na plesne.

Bonus: Potraviny, ktoré je možné bezpečne konzumovať po odstránení plesní

Čo by sa mohlo stať, keby sme jesť plesňou chybou

Bezpečné čistenie a stravovanie:

  • Tvrdá saláma
  • Tvrdý syr, ktorého pleseň nie je súčasťou procesu (ak si odrezal najmenej 2,5 cm okolo neho)
  • Syr vyrobený z plesne, ale na nej rastie ďalšia pleseň (ak ju zoškrabeš)
  • Pevná zelenina a ovocie, pokiaľ odrežeš aspoň 2,5 cm okolo

zahodiť:

  • Párky a slanina
  • Varená zvyšná hydina, mäso, cestoviny a obilniny
  • Mäkký syr, kyslá smotana a jogurt
  • Džemy a želé
  • Mäkká zelenina a ovocie
  • Orechy, strukoviny a arašidové maslo
  • Chlieb a pečivo

Tento článok slúži iba na informačné účely. Ak máš akékoľvek známky otravy plesňami, mal by si navštíviť lekára.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov